CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ortlieb Vario PS Single QL2.1 TEST: Ortlieb Vario PS Single QL2.1
Cykelportalen tester en kombineret cykeltaske og rygsæk fra tyske Ortlieb TEST: Ortlieb Vario PS Single QL2.1

Som cykelpendler kan der være mange fordele i at kombinere en rygsæk med en cykeltaske. Både Ortlieb og andre har før forsøgt sig ud i at kombinere en cykeltaske både til at sætte på bagagebæren og tage på ryggen. Den nye cykeltaske Vario PS Single QL2.1 fra Ortlieb er deres hidtil bedste bud, hvis livet som dagligdagscyklist og pendler skal være en smule lettere.

Ortlieb rammer plet med deres nye kombi taske til cykelbrug.

Specifikationer

  • Materiale: Ortlieb PS 33
  • Dimensioner: 47 x 31 x 22 cm
  • Volumen: 26 liter
  • Egenvægt: 1.550 kg
  • Last: 9 kg
  • Features: 3M refleks, QL2.1 Spændesystem, udvendig lyslåslomme, indvendigt stort rum plus PC sleeve
  • Farver: Sort, Blå, Rød, Gul
  • Pris: set til kr. 1.299,-

Afprøvning
Ortlieb Vario PS Single QL2.1 bygger på de samme principper omkring robusthed og 100 % vandtæthed, vi kender fra alle de øvrige Ortlieb produkter.  Således bruger de deres kendte teknologier som koldsvejsede vandtætte nylon/condura bærestof. Som cykeltaske benyttes deres kendte robuste og fuldt justerbare QL2.1 spændesystem. Rygsæksystemet består af kraftige bæreremme med foer samt en brystspænde. Det hele justeres med remme nederst. Selve rygstykket består af to rækker små forede puder. De giver rimelig støtte, men er tasken tungt lastet mangler der afgjort et lændebælte. I praksis har det dog sjældent den store betydning, da den primære brugsområde vil være som taske på bagagebæren, der tages med sig når cyklen forlades.

Princippet er såre enkelt på den ene side af tasken er der skulderremme til brug på ryggen og på den anden side er der kroge til montering på bagagebæren. Den del der ikke bruges afdækkes med en vendbar dækplade hvor der er indbygget en lille vandtæt lynlåslomme som der desværre kun er adgang til når den benyttes som rygsæk.  Dækstykket er fastgjort i den ene side med to drejelige plastikbeslag og låses modsat med en lille metalkrog. Da materialet er stift er det en smule besværligt at vende, men øvelse gør som bekendt mester. Tasken har et stort rum som indvendigt er suppleret med en lomme til bærbar computer samt et par ekstra lommer. I bunden ligger en stiv plade så tasker står fint på jorden uden at vælte.

Der er reflekser hele vejen rundt og en stor netlomme i den ene side der kan rumme en vandflaske. Indrømmet denne tester har aldrig været den store fan af Ortlieb’s tasker, deres fantastiske robusthed og 100 procent vandtæthed til trods. Sammenlignet med andre tasker og rygsække er de temmelig ufleksible og meget kantede og stive i deres konstruktion. Som cykeltaske gør det knap så meget, men som rygsæk er den en absolut nødløsning, da den hverken sidder særlig godt, samtidig med at den stive rullelukke stikker ud og ofte kommer i karambolage med forbipasserende. Nogen man bør være opmærksom på når man færdes i supermarkedet eller andre steder hvor der er trængsel.

Ortlieb tasken er en af den slags produkter der ikke gør det store væsen ud af sig, men for cykelpendelen og dagligdagscyklisten vel og mærke hvis dvælger den sorte. For de mere farverige er der yderligere tre farver at vælge imellem og her kan  det vise sig netop at være det produkt der gør dagligdagen som cyklist noget lettere. Et område hvor den også vil kunne finde indpas er til Bikepacking for dem der gerne vil have en smule mere med end de traditionelle Bikepackingtasker og have friheden med at kunne tage tasken på ryggen. Trods de ovenfor nævnte åbenlyse handikaps mht til manglende fleksibilitet og bære komfort vil den for mange sikkert være en god universel løsning primært for hverdags cyklister.

Konklusion
Ortlieb Vario skiller sig ud med sin vandtætte konstruktion, lettilgængelige opbevaringsrum og komfortable og innovative kameleon funktion. Den har den samme vandtætte højkvalitetskonstruktion, som Ortlieb er berømt for, for denne tester både på godt og ondt. Et godt bud på en universel opbevarings løsning for livet på cykel både for kontormusen, den studerende, bykrigerne og backcountry-turisterne, der bruger en betydelig mængde tid på at skifte til og fra sadlen.

Link

 

CYKELPORTALEN