CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tyske Ortlieb blev grundlagt af  Hartmut Ortlieb i 1982, og de blev hurtigt kendt for deres 100 % vandtætte tasker.  De første tasker blev...


Tyske Ortlieb blev grundlagt af  Hartmut Ortlieb i 1982, og de blev hurtigt kendt for deres 100 % vandtætte tasker.  De første tasker blev lavet i en garage og håndsyet af Hartmuts moder. I dag har de fået følgeskab af adskellige andre brands som tilbyder noget lignende, men ser man på finish, funktionalitet og forarbejdning er Ortlieb stadig et hestehoved foran. Deres tasker er først og fremmest skabt til at kunne holde og til at blive brugt.

Som inkarneret langturscyklist kom jeg hurtigt til at sætte pris på deres vandtætte cykeltasker Bike Packer, efter gang på gang i flerdags regn, at skulle kæmpe med drivvådt tøj og campinggrej. Trods mange år på landevejen, er de stadig mine trofaste følgesvende på langture, og netop langturscyklister og pendlere har god gavn af en vandtæt taske specielt i vores skandinaviske og omskiftelige ofte våde klima.

I forbindelse med NuVincy Harmony præsentationen fik vi en Ortlieb Downtown taske, som vi ikke syntes vore læser skal snydes for en test af.  Bortset fra reklame logoet, er den  fuldstændig identiske med den civile udgave af Ortlieb Downtown.

Downtown er en vandtæt taske i dokument størrelse med klap lukning og QL2 systemet, som kan justeres uden brug af værktøj. Den er kompatibel med alle standard bagagebærer med en diameter på op til 16 mm og kan benyttes både  på højre og venstre side
Den har indbyggede reflekser udformet som Ortlieb logoer, og der er rigelig plads til en bærbar PC med op 15,4″ skræm i sin egen lomme. Desuden er der forsellige andre indvendige lommer med og uden net og med og uden lynlås.

Udvendig er der et bærehåndtag  samt en aftagelig polstret skulderrem. Downtown er tænkt til dem som cykler dagligt,  ofte i byen og som primært vil bruge tasken monteret på en bagagebærer.


Ortleib benytter 3D svejsninger  i stedet for syninger. Det giver en 100 vandtæt sammenføjning som samtidig er meget stærk og fleksibel.

  • Dimensioner 36 x 36 x 14 cm
  • Volumen 18 liter
  • Vægt 1500 gram

Afprøvning
Undertegnede har haft stor glæde af tasken igennem den meget våde danske sommer, hvor den sikkert og tørt har bragt sit indhold frem og tilbage mellem land og by. Det har været alt fra småindkøb til en bærbar computer, fotoudstyr og tøj.

Taskens beslag er lette at justere så de passer perfekt til bagagebæren. Låsemekanismen er med små snaplåse som suppleres med en 360 grader justerbar pal som holder tasken på plads nederst, så tasken altid bliver hvor den skal.  Tasken er firkantet så den står stabilt på den faste bund som er forstærket yderligere med nogle kraftige plastikprofiler og fødder.  Den firkantede udformning gør at tasken monteres skråt så der er frigang til ens fødder når man pedalerer.


Tasken lukkes med et par metalpaler som kan låses i fire posotioner.  Her havde jeg nok foretrykket en par kliklåse istedet. Tasne er rummelig og det er let at komme til sine ting. den står stabilt slev når den er fuldt lastet.  Eneste mangel er en afskærmning af bagagebærer beslagene når man har tasken over skuldren.  Her er de temmelig generende.

Konklusion
Ortlieb Downtown er en meget gennemført cykeltaske hvor funktionalitet og robusthed er i højsædet.  Vejledende udsalgspris kr. 1199,-

Link

CYKELPORTALEN