CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Muc-Off Rim Stix TEST: Muc-Off Rim Stix
Et sæt gode dækjern er ikke altid de mindste og letteste. TEST: Muc-Off Rim Stix

Dækjern er mere end nogensinde et af de vigtigste tilbehørsdele med udbredelsen af tubeless dæk og stadig mindre og mindre tolerancer mellem dæk og fælg. Udvalget er kæmpestort. Muc-Off er et engelsk tilbehørs mærke som ud over sine kerneprodukter i rengøring og smøremidler også har en række andre produkter, herunder dette sæt dækjern vi har lagt dæk og fælge til.

Specifikationer

  • Materiale:POM/Nylon
  • Dimensioner: 125 mm x 23 mm x 10 mm
  • Features: dækern, eger fiksering, ventil værktøj
  • Vægt: 63 gram
  • Farver: sort, neongrøn, pink
  • Pris: set til kr. 49,-

Afprøvning
Tag ikke fejl af det lidt kluntede udseende på disse dækjern fra Muc-Off. Fysikkens love lader sig ikke narre og langt hen ad vejen er mange af de smarte små og fikse dækjern der findes intet værd. Anderledes forholder det sig med disse solide og kraftige dækjern fra Muc-Off  som kan tåle at blive brugt uden at bukke eller knække. Med de stadig mindre tolerancer mellem dæk og fælg og Tubeless kræver det sin jern at få mange dæk af og på.

Muc-Off Rim Syix er to solide dækjern uden dikkedarer som holdes ammen af en lille neopren rem. I den ene ende sidder selve dækjernet som ergodt bredt men alligevel ret tyndt så det er let at få ind under dækkanten.  I den anden  ende er en lille hul til at få ventil af hvis dette er påkrævet. Samtidge er der en dobbelt rille til fiksering på egeren. Denne kan også i nødstilfælde bruges til at stramme eller løsne en egernippel.

Konklusion
Rim Stix fra Muc-Off er hverken de mindste eller letteste dækjern på markedet, men til gengæld duer de til alle typer dæk

Link

  • Muc-Off

CYKELPORTALEN