CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Loop Micro Mount TEST: Loop Micro Mount
Smart dims til fastholdelse af din smartphone på cykelstyret. TEST: Loop Micro Mount

Loop Micro Mount er seneste bud på et marked af tilbehørsdimser til fastholdelse af din smarte mobiltelefon. Smartphonen i sig selv er jo lidt af en stor og sart device, men det behøver jo ikke nødvendigvis at være gældende for den holder der skal fastholde den på cykelstyret.  Loop Micro Mount kom til verden via crowdfunding og er en flot designet holder der i sin grundudformning er tænkt til permanent fastmontering på toppen af Aheadset  styrfittingen, hvor den syner som en integreret del af cyklen, når den ikke er i brug.  Hertil kan købes forskelligt tilbehør så Micro Mount kan aftages eller monteres på andre måder. Her bliver den oprindelige gode ide med at gøre tingene simple, så sat en del over styr, med dårlige Garmin fatning kopier. Læs og se mere nedenfor.

Smartphone holder med designmæssig elegant gribeanordning

Specifikationer

  • Materiale: CNC Aluminium
  • Features:  Fjederbelastede gribearme
  • Passer til smartphones: op Bredde 83 mm x Dybde 12,7 mm
  • Størrelse: Ø35 x 18 mm
  • Vægt: 28 gram
  • Farver: Sort eller blank
  • Pris: godt kr. 522,-

Afprøvning
Loop Micro Mount er en elegant designet holder til fastholdelse af din telefon på styret.  Fremfor at lave et eller andet mere eller mindre tilfældig udseende holder til at sætte på styret, er Micro Mount tænkt som en fast integreret del af din cykel, vel og mærke hvis de har en aheadset styrfitting, der trods alt stadig er den fremherskende standard.

Loop Micro Mount har samme diameter som den støvkappe der sidder øverst i din styrfitting.  Denne afmonteres og erstattes af MicroMount, der kun rager godt 15 mm op og virker som en pæn integreret del af cyklen.

På toppen sidder to vip- og udtrækbare fjeder belastede gribekløer med gummi foring, der holder din telefon på plads med det som svarer til 3 kg. Kløerne er udformet så de kan dække en bred vifte af telefoner op til 83 mm i bredden og godt 13 mm i højden. Den fungerer også med de mest gængse ikke alt for tykke covers til telefonen.

Det siger næsten sig selv at sådan en gribeanordning ikke velegnet til hårdhændet offroadkørsel, hvad producenten også tydeligt gør opmærksom på. (Men hvem vil også lige udsætte sin dyre sarte mobiltelefon for den slags)

Loop gjorde under crowdfunding fasen meget ud af at orientere om hvordan de havde testet gribeanordningen, som vi umiddelbart vil anse som det svage punkt over længere tids brug. Under den forholdsvis korte testperiode har der ikke været nogle bemærkninger omkring fastholdelses funktion fra fjeder mekanismen. Den holder telefonen urokkelig fast uden nogen raslelyde. Loop lover 12 mdr. garanti. Ved nærmere inspektion ser det ud til at mekanismen kan adskilles via nogle meget små skruer for evt service. Micro Mount er nu fastmonteret på en dagligdagscykel og vi vil vende tilbage senere omkring evt. ankepunker omkring holdbarhed.

Loop Micro Mount og tilbehørspakkerne kommer inklusive alle bolte skruer, værktøj og illustrative monteringsvejledninger, så alle burde selv kunne klare monteringen.

Med Removeable Stem Kit kan Micro Mount gøres aftagelig via en Garmin lignende fatning

 

Ekstra tilbehør
Loop Micro Mount er leveringsdygtige i to kits der gør det muligt at afmontere Micro Mount. De består begge af en lille låseanordning og en Garmin lignende fatning så MicroMount kan tages af eller monteres løst med gummistraps på valgfrie placeringer. De medleverede Garmin fatninger fungerer kun med O-ring kittet, mens det på Stem kittet er ubrugeligt stramt. Kun ved hjælp af en lille skalpel lykkedes det os at raspe så meget af låsepalerne at det fungerede. Vi prøvede også en original Garmin fatning hvor der var en smule slør. Det er en OMMER Loop !

Med Removable O-Ring kit kan MicroMont monteres aftagelig på styret.

 

Pasformen på de medlevere Garmin fatninger er forskellige. På O-Ring kittet fungerer det mens Stem kittet er alt for stram og måtte tilpasses. På en original Garmin fatning er systemet for løst med mærkbart slør.

 

Konklusion
Loop Micro Mount er for cykelfolket der gerne vil have en flot designet dims til fastholdelse af telefonen, der ikke syner af meget når den ikke er i brug og som altid er der når telefonen skal bruges til navigation. Vælg mellem den simple permanente fastmonterede løsning hvis du har aheadset styrfitting, der fungerer upåklageligt. De aftagelige kits er mangelfulde pga af for store tolerancer i de medleverede Garmin lignende fatninger.

Link

CYKELPORTALEN