CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Lezyne er ny på det danske marked og repræsenteret igennem EnergySport.  Lezyne er amerikansk og har på kort tid gjort sig bemærket med en...


Lezyne er ny på det danske marked og repræsenteret igennem EnergySport.  Lezyne er amerikansk og har på kort tid gjort sig bemærket med en række cykeltilbehørs produkter af usædvanlig høj kvalitet. Deres primære produktgrupper er pumper og multiværktøj. Lezyne selv bruger kun to ord til at beskrive deres historie: ”Engineered design”

Vi har kikket nærmere på V10 multiværktøjet og pungen Smart Wallet.

V10
Et kompakt og flot designet multiværktøj udført i CNC-fræsede chrome vanadium værktøjer og CNC 7075 sideplader i aluminium samt rustfri skruer til at holde det hele sammen. Det specielle ved Lezynes multitværktøjer er de centrerede (bukkede) værktøjer, som gør, at man kan tilføje mere kraft på skruer og bolte.  Den opmærksomme læser sikkert har bemærket at værktøjet har hele 10 funktioner:

  • Umbroconøgler, 2,3,4,5,6 og 8mm
  • Torchnøgler 25 og 30
  • Stjerneskruetrækker
  • 9/10 speed kæde adskiller

Vægten er 102 g og den vejl. udsalgspris er kr. 249,-


Smart Wallet
Smart pung designet specifik til cykelturen. Smart Wallet har plads til multiværktøj, dækjern, lapper, penge/ID samt en vandtæt lomme til mobiltelefon. Pungen er lavet i kraftigt materiale med velcro-lukning og passer præcist ned i lommen på en cykeltrøje eller –jakke.

Taske til cykeltrøjen som kan indeholde:

  • Penge og kreditkort
  • Multiværktøj
  • Lapper
  • Dækjern
  • Mobiltelefon (vandtæt)

Prisen er kr. 199,-  Den fås også i en version med multiværktøj, dækjern og lapper til kr. 299,-

Afprøvning
V10 værktøjet er et let og kompakt multiværktøj som har de funktioner man oftest har brug for ude på landevejen.
Der medfølger en lille praktisk læderpung som beskytter værktøjet når det ikke er i brug. Det jeg først bemærkede var at de enkelte dele passer på mål. Det er noget man ofte ser kniber på andre lignende værktøjer. Det betyder at V10 reelt set har en brugsværdi. Kombinationen af de korrekte mål samt centreringen af de enkelt værktøjer giver værktøjet mærkbart bedre mulighed for at kunne stramme tingene ordentligt.  Finish og forarbejdning er i topklasse.

Smart Wallet er et helt nyt produkt, så vidt vi ved er det ikke set før.  Ideen med at samle alle de ting man ofte har liggende løse i sine baglommer på cykeltrøjen og samle dem i en pung, er rigtig god, men desværre når den ikke helt i mål.  Lommerne til mønter, kreditkort, værktøj og lapper er ok og fungerer. Derimod kniber det lidt med dækjern, hvor de fleste er så lange at de rager udenfor og gør at pungen ikke kan lukkes ordentligt.  Så længe der benyttes en mindre almindelig mobiltelefon er den vandtætte plastiklomme tilstrækkelig stor, mens det kniber med de meget udbredte smartphones som f.eks. iPhone og HTC,  som er meget svære at få i, endsige igen at få ud.  Tasken passer i bredden til at den kan komme ned i langt de fleste cykel baglommer og jakker.

Konklusion

Specielt multiværktøjet V10 har været en fornøjelse at bruge. Finish og for arbejning er i en klasse for sig selv. Værktøjet er 100% målfast og det fungerer upåklageligt. Det virker gennemtænkt og slidstærkt.
Smart Wallet er en god ide som for nuværende fungerer godt hvis man ser bort fra at kunne bruge de lidt større dækjern og smartphones. Her er basis for en forbedret mk.II udgave.

Links

CYKELPORTALEN