CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

  Lezyne har på kort tid formået at slå sit navn fast som producent af flot designet cykeltilbehør i høj kvalitet.  Sortimentet omfatter alt...

 

Lezyne har på kort tid formået at slå sit navn fast som producent af flot designet cykeltilbehør i høj kvalitet.  Sortimentet omfatter alt fra fikse multiværktøjer til pumper og professionelt værktøj.  Nyeste skud på stammen er tre cykellygter. Lezyne Mini Drive, Power Drive og den testede Super Drive.  Alle tre lygter er af penlite typen med en’ kraftig lysdiode og tilhørende optisk reflektor, samt et indbygget og udskiftligt genopladeligt batteri, der oplades via et  USB kabel.  Super Drive som er den største og kraftigste af lygterne, skulle ifølge Lezyne have en  lysstyrken fra den enkelte lysdiode på hele 450 lumen på fuld styrke.  Super Drive er en elegant aflang lygte på 120 mm. Huset er i CNC fræst aluminium som giver et godt gedient indtryk samtidig med at den fungerer som køleplade for lysdioden som afgiver megen varme.

Tekniske data
Vægt: 126g
Lysstyrker:  High—450Lumen, Medium—300Lumen og Low—150Lumen,  Flash
Farver:  sølv, sort, grå
Batteri:  Genopladeligt Litium Ion 3,7 V 2400 mAh
Batteritid:  High – 1.5 time, Medium – 2.5 time, Low – 4timer, Flash – 5timer
Vejl. udsalgspris Kr. 939,-

Afprøvning
Der følger to holdere med til lygten til montering på styret med henholdvis 25,4 mm og 31,8 mm i diameter.  Det er de to mest gængse styrstørrelser og gør at man ikke behøver noget mellemlæg for at få den til at sidde tilstrækkelig fast. Holderen fastspændes med en stor fingerskrue.  Lygten skubbes på plads i holderen bagfra. I praksis virker den lige en tand for stram, specielt når lygten skal tages af.   Det skyldes en lidt dårlig pasform mellem plastik holderen og aluminumshuset.  Det gør det heller ikke bedre at man har valgt at placere USB stikket under en gummimanchet lige foran skinnen til holderen. Lygten kan drejes et par grader til hver side.
Inden brug skal lygten oplades ved hjælp af det medfølgende USB kabel som sættes i bunden under gummimanchet hvis funktion er at vand trænger ind i stikket.  Mens lygten oplades blinker den med svag styrke. Så snart lygten er fuldt opladet stopper den med at blinke.  En fuld opladning tager ca. 4 timer. Lygten tændes på toppen ved at holde den bløde gummiknap  nede i ca. 1,5 sek.  Herefter skifter man mellem de fire lysstyrker med et kort tryk af gangen. Holdes knappen igen nede i ca. 1,5 sek slukker lygten.  Når lygten er ved at løbe tør for strøm skifter den automatisk ned på laveste styrke.  Her bliver den til den løber helt tør og blinker ca. en  gang i minuttet.  I praksis har man omkring 20 min lys før lyset dør helt ud.  Se flere billeder af lygten og de tre lystyrker her.

Lygten blev målt stadionært ved ca 18 grader. På maksimun lystyrke bliver lygten meget varm.

Målt Opgivet
High 1 time 5 min 1 time 30 min
Medium 1 time 55 min 2 timer 30 min
Low 3 timer 45 min 4 timer
Flash 5 timer 10 min 5 timer

De målte værdier ligger en del under hvad producenten lover.  Jeg syntes en brændetid på lidt mere end en time ved maksimum lystyrke er lige i underkanten.  De fleste cykler som regel mere end en time. Retfærdigvis skal det siges at forskellen mellem den maksimale og mellemste lysstyrke er maginal, hvorfor man i langt de fleste tilfælde vil bruge den mellemste lystyrke og derved opnår længere batteritid.  Hvis man bruger lygten til pendling er det rart at lygten kan oplades via computerens USB stik.
Selve lystyrken er imponerende for en så lille lygte og Lezyne skal have ros for at have lavet to små udfræsninger i hver side så lyset også kan ses fra siden. Selve lyskeglen er helt rund og uden nogen black spots. Lyset rækker langt ud over de lovede 100 meter men lidt på bekostning af spedningen, hvilket betyder at lygten er mest velegnet til kørsel på landevej endda med med høj fart.

Konklusion
Super Drive lygten er en flot designet lygte med en for så lille lygte imponerende lystyrke som er fuldt ud tilstrækkelig til langt de fleste formål og et fint kompromis mellem stor lystyrke, lille størrelse og  forholdvis lang batteritid.

Link

 

CYKELPORTALEN