CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Kryptonite Avenue F-70/R-35 TEST: Kryptonite Avenue F-70/R-35
Vi tester et smart dual lygtesæt der er lige velegnet som dagslys lygter som nødlygter. TEST: Kryptonite Avenue F-70/R-35

Kryptonite er kendt for deres låsesystemer. Men de senere år har de også lanceret en række lygter. De testede Avenue F70/R35 er egentlig ikke noget nyt produkt. De har været på markedet i tre år, og er en god indikation for at det altså ikke er nødvendigt, hele tiden, at skulle udvikle nyt, hvis ellers det basale fra starten er i orden.

Avenue lygterne har dobbeltfunktion, hvilket betyder at de både kan fungere som for- og baglygte. De er primært beregnet til at blive set med og oplagt som dagslys lygter på landevejen i den mørke tid.

Specifikationer

  • Materiale: Slagfast plastik
  • Dimensioner: 70 x 25 x 20 mm
  • Lysstyrker for: 10 til 70 lumens
  • Lysstyrker bag:  5 til 35 lumens
  • Lys modes: 2 konstant, dagslys pulserende,  natlys pulserende, ECO blink
  • Batteritid: For mellem 1.30 og 20 timer, Bag mellem 1.30 og 10 timer
  • Tilbehør: clipholder, styr og saddelpindholder, usb kabel ekstra gummistrip til stelmontage
  • Opladning : 1:30
  • Vægt: 10 gram inkl. beslag
  • Pris: set til kr. 469,-

Afprøvning
Avenue lygtesætter kommer i en lækker lille metalboks fremfor pap eller plastemballage der ofte bare bliver smidt ud. Den lille boks vil altid kunne finde gavn til et andet formål. Godt tænkt !

Lygten er en lille aflang sag med afrundede hjørner. På fronten sidder de to lysdioder, en til henholdvis for- og baglys. Nedenunder sidder betjeningsknappen med lys indikation for batteri ladestanden. Grøn for fuldt opladet og rød for lavt.  I top og bund er der to vinduer for synlighed til siden. I højre side sidder usb stikket gemt bag en gummi flap.

På bagsiden sidder en lille skydeskinne hvor de tre medfølgende beslag kan klikkes i.  Den ene er en clip holder til at sætte lygten fast på tøj eller tasker mens de to andre er til montage på styr eller saddelpind henholdvis vandret eller lodret. En smart detajle er den ekstra lange strap så forlygten kan sættes rundt om kronrøret, så den ikke optager plads på styret. Endelig følger der også to små usb kabler med.

Standard monteres forlygten vandret på styret. Skal den monteres lodret skal holderen udskiftes. Det kræver en skruetrækker. Det havde været mere optimalt med en drejbar holder.  Lygten har god synlighed til siden men når den benyttes som forlygte vandret på styret blænder sidelyset en smule specielt på uoplyste veje. Den bedste  placering er foran på kronrøret.

Vi har efterprøvet batteritiden stationært indendørs ved 18 grader. Specifikationsmæssigt er der nogle uoverenstemmelser. På papiret skulle baglyset have kortere batteritider. Det kan vi i praksis ikke forstå. Batteritiden er den samme både på for- og baglys.

Der er rigeligt lys både som for- og baglygte til at blive set og forlyset i maksimum styrke er såmænd også tilstrækkeligt til at man kan finde vej på en uoplyst vej selvom det er noget diffust. Dual funktionen gør dem oplagte som nødlygter, du altid kan have med, hvis ens primære lys brænder ud. I den henseende er en lygte ofte rigeligt. Som daglys lygter i det mørke vinterhalvår er de også rigtigt gode.

Konklusion
Kryptonite Avenue er et sæt fikse basis lygter der både kan være for- og baglygte. De er primært til at blive set med og derfor velegnet til fast montering på cyklen. Som ekstra lygtesæt er de også meget anvendelige. I det mørke vinterhalvår er de fine at have på cyklen i dagstimerne.

Link

CYKELPORTALEN