CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bæredygtig vandflaske fra Keego TEST: Bæredygtig vandflaske fra Keego
Den alternative vandflaske fra Østrig fik stor opmærksomhed på Cyclingworld Europe denne weekend. Læs vores test af denne cykelflaske i elastisk titanium som kunne... TEST: Bæredygtig vandflaske fra Keego

Østrigiske Keego fik fortjent en Eurobike Award 2021 for deres vandflaske i trykbar titanium.  På Cyclingworld Europe, der løber af stablen denne weekend, fik de stor opmærksomhed fra slutbrugeren. Historien om den specielle vandflaske går dog tilbage til 2016 hvor det lille team var på en vandretur og kom ind på den dårlige smag af vand, mange ofte oplever ved brug af de eksisterende vandflasker. Ideen var født og nu gik de igang med at lede after alternative materialer, lige fra elastisk glas og metal til komplicerede pumpesystemer.

Ideen til en lag opdelt opbygning kom fra Schweiz og Danmark, hvor to firmaer havde gode erfaringer med titaniumsfolie.  Efter en del prototyper blev firmaet registeret i 2017 under navnet Keego. Der blev indgået en kontrakt med en dansk underleverandør og i 2018 blev produktet finanseret gennem crowdfunding.  Desværre kunne den danske leverandør ikke leve op til kvaliteten så en ny schweizisk producent blev fundet. I 2019 kunne produktionen endelig starte. Den Keego flaske vi har testet er seneste generation fra 2021.

Specifikationer

  • Materiale: trykbar titanium og polymer
  • Dimensioner: ø60 x 232 mm
  • Volumen: 750 ml
  • Vægt: 86 gram
  • Farver: hvid, sort, blå
  • Pris: set til kr. 300,-

Afprøvning
Keego flasken ligner vandflasker flest. Den rummer 750 mm og leveres standard med en drypfri drikketud der er meget let at rengøre. Alternativt kan tilkøbes en mere traditionel drikketud med lukke samt en støvkap.  Flasken fås i tre forskellige farver. Øverst har den en riflet overflade der giver et godt greb. Flasken er en tolags konstruktion hvor den udvendige del er i polymer, mens den indvendige del er i elastisk  titanium. Dette er ret tydeligt når låget tages af.  Inden brug anbefales at vaske flasken grundigt i lunket vand.

Det er den indvendige del der er hele hemmeligheden i flasken. De fleste kender godt smagen af plastik i vandet specielt på de varme dag og når vandet har været i flasken i flere timer.  Titanium er helt lugtfrit og afgiver ikke nogen smag eller giftstoffer til vandet.

I daglig brug vil du ikke mærke nogen forskel i forhold til de meget udbredte flasker i plastik. Og det er netop dens store force.  Flasken er ligeså blød og let at drikke af og holder faconen.  Omkring 300 kr. for en vandflaske kan syntes som mange penge, men taget i betragtning af hvad cyklister ellers smider af penge efter isenkram til cyklen, syntes det mindre relevant. Samtidig viser du også god stil og gør en forskel.  Forhåbentlig vil dette fine produkt få de andre producenter op af lænestolen og arbejde på at finde endnu flere alternativer til plastik.

 

Konklusion
Keego er et godt bud på vandflaske hvis største force er at den ikke afgiver smag til vandet. Den fungerer fuldt ud ligeså godt og er let at drikke af. Et godt produkt der skiller sig ud ved at vise gode takter.

Link

CYKELPORTALEN