CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Jobsworth Pro Torque TEST: Jobsworth Pro Torque
Et prisbilligt Momentnøgle sæt til hjemmecykelmekaniken. TEST: Jobsworth Pro Torque

Før kulfiberens indtogsmarch på cykelscenen var tilspænding med det rette moment ikke noget din lokale cykelsmed tog særligt alvorligt.  Anderledes forholder det sig idag, hvor man hurtigt kan ødelægge en dyrt indkøbt kulfiberdims ved en smule overspænding.  Derfor er det også helt almindeligt at producenterne opgiver det maksimale moment direkte på produkterne.

Markedet for momentnøgler er stort og ofte temmeligt dyre, med alt i elektronisk visning og jegskalgidigskaljeg. Men for den handy “gør det selv” cykelmekaniker, kan mindre også gøre det. Jobsworth er en Taiwanesisk producent af cykelværktøj der i Danmark sælges under forskellige navne hovedsgalig som komplette værktøjssæt. Pro Torque er en momentnøgle med analog visning og tilhørende bitsæt.

Specifikationer:

  • Torque Nøgle 2-24Nm
  • Unbraco bits: 3, 4, 5, 6, 8 og 10mm
  • Unbraco forlænger: 5 mm Unbraco
  • T20,T25,T30 drivers
  • Plastikæske
  • Pris kr. 499,-

Afprøvning
Sættet kommer i en plastæske komplet med vejledning og forskellige bits. Nøglen har analog visning og er godt 20 cm lang. Den er tung og ligger godt i hånden. Indstillingen af moment foregår ved at dreje på gummihåndtaget.  Området ligger mellem 2 og 24 NM hvilket er fint da langt de fleste styr- saddel- og frempinde skal tilspændes med mellem 4 og 6 NM. Producenten gør tydeligt opmærksom på at man ikke skal bruge den under 2Nm eller over 24Nm da låsen så ikke længere virker og man risikerer at overspænde. Nøjagtigheden ligger på godt +/-5 % hvilket er tilstrækkeligt til almindlige formål. De løse bits sættes på nøglen ved at trykke på den lille pal i toppen, hvorved de låses fast. Her sidder også en pal for skift af retningen.  De enkelte bits holder målene og specielt den forlængede 5 mm unbraco er meget nyttig på svært tilgængelige steder.

Selve momentlåsen giver et tydeligt hørtbart og mærktbart klik da selve bithovedet giver sig godt en mm, når det rette moment er nået.  Pro Torque er et udmærket værktøj som effektivt vil forhindre dig i at overspænde bolte.  Størrelsen og vægten giver masser af moment til når de helt store tilspændinger skal nås. Størrelsen på nøglen og bithovederne gør at den kan være svær at bruge visse steder, men til almindelige operationer som styr, frempind og saddelping er den fin.

Konklusion
Jobsworth Pro Torque Wrench er et udmærket momant nøglesæt der vil opfylde de flestes behov på de mest gængse cykelprodukter og undgå at komme til at overspænde.  Forarbejning og funktionalitet er iorden.

Link

 

CYKELPORTALEN