CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Hirzl kommer fra Schweiz, landet kendt for Milka chokolade og klokkende køer på enhver bjergtop. Nu kan de så føje endnu et produkt til...

Hirzl kommer fra Schweiz, landet kendt for Milka chokolade og klokkende køer på enhver bjergtop. Nu kan de så føje endnu et produkt til listen iform af nogle meget gennemførte cykelhandsker. Hirzl som først og fremmest kendt for deres golfhandsker føjer nu et par cykelspecifikke handsker  til programmet. Tour SF med korte fingre og Tour FF som er en langfingret handske.  Tour SF fås i tre farver, sort, hvid og rød og i størrelserne XS/6, S/7, M/8, L/9, XL/10, XXL/11, XXXL/12.   Den vejledende udsalgspris er kr. 349,-  Den langfingrede model fås i tilsvarende farver og størrelser og her er prisen kr. 449,-
Hirzl hævder at handskerne har tre gange bedre greb i tørt vejr og hele fem gange bedre greb i vådt føre end traditionelle handsker. Dette er opnået ved at benytte specialgarvet kænguruskind.

Afprøvning
På to punkter adskiller disse handsker sig fra andre. Deres pull on/off system hjælper med at få handskerne af og på. Specielt de to små flapper på oversiden er til stor nytte når handsken skal af.  Man stikker fingerne ind i de to flapper og kan på den måde lettere trække den ret stramt siddende handske af.  Da handsken er ret tynd i materialet, er den meget behagelig at have på, i praksis mærker man den stort set ikke.  Undersiden er i det fineste bløde kænguru læder og der er en smule gelpolstring oppe ved fingere og nede i håndfladen.  Bortset fra fingerlængden er de to handsker fuldstændig ens, hvilket jeg syntes er en klar fordel.  Handskerne er de første gange meget stramme og lidt svære at få på men de udvider sig en smule efterhånden som de bliver brugt.  En detajle som det er værd at være opmærksom på ved køb, da men ellers har en tendens til at købe dem for store.

Selv hævder Hirzl at handsken giver op til tre gange bedre greb i tørt vejr og op til fem gange bedre greb i vådt. Det er i praksis svært at eftervise, men grebet føles subjektivt over gennemsnittet og tager man en anden fabrikants hanske på den anden hånd, opdager man klart forkellen.  Handsken har subjektivt et fantastisk greb uanset underlaget.  Det bedre greb er også Hirzl argument for næsten at udelukke gel, da man slapper mere af i hænderne og derfor ikke i samme grad har brug for dæmpning.  Så længe der er tale om landevej holder argumentet, mens jeg stadig syntes det kniber med komforten på mountainbike.  Andre funktioner, er den åndbare membran på bagsiden af ​​handsken, form-fit indlæget i håndfladerne.  Specielt cyklister som normalt ikke cykler med handsker, har disse et fortrin i forhold til andre.  Eneste forbehold jeg har, er geldæmpningen som jeg syntes er lidt for fedtet til at yde nogen reel beskyttelse og dæmpning af vibrationer specielt i skoven på mountainbike.  Finish og forarbejdning er til rent UG og handskerne beholder sine gode egenskaber også efter vask.

 

Konklusion
Gripp Tour SF og FF er begge rigtig gode bud cykelhandsker hovedsaglig til landevej.  De er lette, tynde og meget behagelige at have på. Der er fantastisk  godt greb i de handsker. Den manglende geldæmpning har i praksis kun betydning offroad på mountainbike.  På landevej er de uovertrufne.  Bærekomfort er over gennemsnit op vil tiltale specielt cyklister som normalt ikke bruger handsker.

Link

CYKELPORTALEN