CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Hartje Manufaktur Brandmeister Randonneur TEST: Hartje Manufaktur Brandmeister Randonneur
Med Brandmeister tilbyder Hartje custombuilt i den fornuftige mellemprisklasse. Du får flot finish og stor alsidighed med hensyn til brugsområde. ... TEST: Hartje Manufaktur Brandmeister Randonneur

Brandmeister02

Custommade har hidtil været forbeholdt de dyreste og mest eksotiske racercykler og mountainbikes på markedet.  Men flere producenter er begyndt at tilbyde noget lignende i et økonomisk mere overkommeligt prisleje. Hartje Manufaktur er den tyske cykelgrossist Hartje eksklusive brand.  Det består af 21 forskellige modeller, der alle  individuelt kan tilpasses. Alle cyklerne er karakteriseret ved at have rammer  i stål.  Til denne test har vi kikket nærmere på Brandmeister Randonneur. Serien består af tre modeller Brandmeister, Brandmeister Randonneur og Brandmeister Cross. Vi valgte Brandmeister Randonneur i standard konfigurationen uden noget ekstra tilbehør.

Brandmeister08

Som kunde er der mulighed for at vælge mellem tre forskellige stelstørrelser og 8 forskellige farver.  Der er en udførlig vejledning til hvilken af de tre størrelser som vil passe en. Endvidere kan rammen vælges helt uden logo. Cyklen leveres standard med en Shimano 105/ SRAM Via GT geargruppe.  Herudover har kunden mulighed for at lave yderligere 12 tilvalg, lige fra personlig signatur på stellet, til forskellige lys og bagagesystemer samt skærme og frempinds løsninger. Du finder flere billeder af testcyklen her.

Brandmeister05

Standard Specifikationer

 • Ramme: Hartje 25CrMo4  Disc
 • Forgaffel: Hartje 25CrMo4 Ahead
 • Gear: Shimano 105
 • Kranksæt: SRAM VIA GT
 • Bremser: Shimano
 • Nav: SRAM Via GT
 • Hjul: RODI „Airline Evo
 • Dæk: Schwalbe Marathon Racer 700×38 (Schwalbe Kojak)
 • Saddel: Selle Royal Seta
 • Styr: FSA ” Omega” Alloy 31.8 black
 • Frempind: SATORI “Limes-RL”
 • Saddelpind: CONTEC “Brut” limousine black
 • Støttefod: PLETSCHER “Comp Zoom”
 • Vægt 12 kg.
 • Standardpris kr. 10.995,-

Brandmeister01

Afprøvning
Harte Manufaktur startes med at vælge den cykelmodel man er interesseret i. Herefter udprinter og udfylder man bestillingssedlen.  I vores tilfælde faldt valget på Brandmeister  Randonneur.  Her kan vælges mellem tre størrelser og 8 forskellige farver.  Standard leveres cyklen udstyret med en 20 gears gruppe fra Shimano/SRAM.  Efter 6 uger ankom cyklen.  Den bliver normalt leveret via Hartje Danmark til din lokale cykelforhandler. Ud over selve cyklen følger også et par standard platforms pedaler og en lille minipumpe med.

Første indtryk er en flot stålramme med finish og forarbejdning over gennemsnit. De tynde stålrør giver cyklen et ret tidsløst præg. Cyklen var udstyret med Schwalbe Marathon Racer 700x38C selvom specifikationerne siger at den skulle leveres med Schwalbe Kojak.  For at yde cyklen fuld retfærdig blev de udskiftet til Schwalbe Kojak som måler 700 x 32C. Under testen blev også monteret et sæt WTB ThickSlick 700x25C.

Brandmeister04

Brandmeister er geometrimæssigt helt klart udlagt til touring, med en forholdsvis lang akselafstand og ret bløde stelvinkler. Det betyder i praksis at cyklen er meget harmonisk og godmodig i sin opførsel.  Den er derfor meget velegnet til langturscykling både med og uden bagage. Det er sjældent at man ser en stålramme udstyret med så mange forskellige bøsninger til montage af alt lige fra flaskeholdere til bagagebærer for og bag samt skærme, støttefod og pumpe. Standard leveres cykles med en støttefod der med fordel kan afmonteres da den alene øger cyklens vægt med godt 600 gram.  Geargruppen er en blanding af SRAM Via GT og Shimano 105.  Der er monteret mekaniske skivebremser fra Shimano som under testen fungerede upåklageligt og var lette at dosere. Hjulene er med højprofil fælge og virker i praksis som et meget stærkt og vridningsstabilt hjul der kan holde til lidt af hvert.

Brandmeister09

Brandmeister Randonneur er en yhyre behagelig cykel når det kommer til køreegenskaber. Den er meget sporstabil, især på nedkørsler. Nogen letvægter er den ikke, men i praksis betyder det mindre.  Er du på udkik efter en cykel med et meget stort anvendelsespotentiale lige fra cykeltouring til cross og landevejscykling, og det ved bare at udskifte dækkene, er den et rigtig godt valg.  Rammen er udlagt til at kunne montere dæk helt op til 42 mm i bredden. Udstyrsmæssigt er Brandmeister sammensat fornuftigt med gode gearkomponenter og skivebremser.

Brandmeister03

Konklusion
Med Brandmeister Randonneur får man en klassisk turcykel i stål som langt hen af vejen kan tilpasset med forskelligt udstyr efter behov og temperement. Den har stor alsidighed, og alene bare ved skift af dæk, kan den ende med at blive din eneste cykel. Et fornuftigt og godt køb.

Vurdering-4

Brandmeister07

Link

CYKELPORTALEN