CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: GripGrab Raptor TEST: GripGrab Raptor
En flot forarbejdet langfingret cykelhandske uden stødabsorption med med fremragende greb. TEST: GripGrab Raptor

Raptor fra GripGrab er en langfingret meget tynd handske helt uden stødabsorption. Til gengæld har den et fremragende skridsikkert indlæg i håndfladen, kaldet InsideGrip. Handsken fik en Eurobike Award i 2016 og ISPO Guldprisen i 2017.

Specifikationer

  • Materiale: 95 %Polyester 5 % Polamid
  • Komforttemperatur: 5 til 15 gr.
  • Egenskaber: Vind- og vandafvisende
  • Features: InsideGrip
  • Størrelser: S, M, L, XL, XXL
  • Vask: maskinvask uden centrifugering og tørretumbler
  • Pris: Set til kr. 399,-

Afprøvning
GripGrab Raptor er en flot langfingret handske med en meget tætsiddende pasform. På mange måder minder den om en klassisk kørehandske, hvis man er ynder af åbne klassiske sportsvogne.  Oversiden af handsken er vindtæt. Tommelfingeren er er forstærket med fleece til aftørring af sved og snot og kan desuden benyttes til betjening af touchskærm. Indersiden er med GripGrabs AX Suede, et slags kunstig russkind, der er meget slidstærkt og vandafvisende. Undersiden er ud i ét stykke med silikoneprint for maksimal greb omkring styr, bremser og gear.

Handsken er tætsiddende omkring håndleddet. Den tynde foring gør handsken behagelig at have på, så længe det ikke bliver for koldt. Den bedste temperatur er mellem 5 til 10 grader, men også en varm forårsdag er den okay uden af sveden driver af hånden. Kan man leve uden et vibrationsdæmpende indlæg som de fleste handsker har, er Raptor en af de handsker på markedet med det bedste greb. Det betyder bedre kontrol specielt offroad, hvad den også primært er tænkt til.  En alternativ anvendelse er som vinterhandske for cykelpendleren og kørehandske for billisten.

Konklusion
GripGrab Raptor er først og fremmest en handske til mountainbikeren der ønsker maksimalt greb og kontrol når det går vildt for sig på sporet. Finish og forarbejdning samt pasform er til rent UG.  Eneste ulempe for nogle, er den manglende stødabsorption.

Link

CYKELPORTALEN