CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: GripGrab Explorer Gravel TEST: GripGrab Explorer Gravel
Vi har testet et skoovertræk fra danske GripGrab specielt udviklet til gravel cyklister. De er overraskende gode... TEST: GripGrab Explorer Gravel

Sko overtræk har altid været et populært stykke cykel tilbehør på vore breddegrader. Ud over at tjene som varmeforstærker skåner det også dine sko. GripGrab har gennem tiderne haft en mængde forskelligt udformede sko overtræk i deres omfattende program.  Med deres Gravel Explorer har de taget udgangspunkt i deres Flandrien landevejs overtræk. I følge GripGrab skulle det nye overtræk bygge på alle de erfaringer firmaet har opnået gennem tiden herunder ikke mindst  tilbagemeldinger fra både motionister og professionelle cykelryttere.

Specifikationer

  • Materiale: Tre lags strækbart vandtæt materiale.
  • Features: Gummi tåspids og sål, forstærkninger omkring tå, hæl og sål, varmeforstærkende
  • Størrelser: S, M, L, XL
  • Pris: set til kr. 669,-

Afprøvning
GripGrab Explorer er en slags forstærket overtrækssko/strømpe.  Der er tale om en strækbar sok i tre lags vævet materiale som er dobbelt vævet yderst for vind og vandtæthed og isolerende inderst. Forskellen i forhold til lignende produkter ligger i sålen som har en  TPU gummi forstærket tåspids, samt en forstærket gummi bund med riller mellem de to udskæringer til trædeflade og hæl. Åbninger er yderligere forstærket med en påsyet kraftig gummiagtig kant.

Strømpen har et tæt fit og kræver lidt øvelse at få på skoen.  Først tages skoen på og strømpen rulles op med vrangen og trækkes herefter ud over tåspidsen.  Herefter trækkes den i flere step over hele skoen og trækkes /lirkes på plads over hælen og endelig helt op over læggen. Nogle sko er mere besværlige end andre. Kraftige såler med mange udskæringer og de meget udbredte BOA lukker kan godt drille en smule.  Strækstoffet virker meget stærkt,  det sker intet ved at lægge lidt kræfter i når de skal over skoen.  Da stoffet er så strækbart kan man roligt holde sig til de anbefalede størrelse, de passer ret godt. Købes for stor størrelse vil stoffet folde mere og ikke sidde stramt til.

GripGrab anbefaler Explorer primært til vådt føre, men denne tester har brugt dem i al slags føre uden problemer. De er både vandtætte og  varmeforstærkende. Det betyder også at sko som normalt er knap så velegnet om vinteren nu går an.  Selv om Explorer sælges som gravel specifikke vil jeg sige at de også er  velegnet til mountainbike.

Holdbarheden på sko ovetræk er ofte det springende punkt. Denne tester har prøvet adskellige sko overtræk og de har sjældent holdt mere end en sæson.  Hvordan GripGrab Explorer klarer sig på dette punkt vender vi tilbage til i en opfølgning. Umiddelbart vil jeg tro det svage punkt er de pålimede gummi hæle og forstærkede åbninger omkring sålen, selvom de  indtil videre ser fine ud.  I sidste ende er det afgørende hvordan dit brugsmønster er og du behandler dem rigtigt mht rengøring og vask.

GripGrab gør et stort nummer ud af at oplyse at de under ingen omstændigheder skal vaskes i vaskemaskine. Skyl dem af med koldt vand som du gør med din cykel efter en tur og lad dem lufttørre. Så skulle levetiden forlænges væsentligt. Det er forøvrigt vore erfaring, at det gælder alt cykeltøj, brug vaskemaskinen mindre, det er hårdt ved stoffet.

GripbGrab Explorer har for denne tester indtil videre været en positiv oplevelse og jeg syntes det er et stort plus at der nu er øget beskyttelse omkring sål, hæl og trædeflade, da man som gravel cyklist ofte går mere.

Konklusion
GripGrab Explorer Gravel virker som et par gennemtænke skovertræk uden de kendte problemer man ofte løber ind i med tilsvarende produkter. Strækbart og varmeforstærkende er et yderligere plus. Indtil videre lever deres holdbarhed op til forventninger.

Link

CYKELPORTALEN