CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Fulcrum Rapid Red 900 TEST: Fulcrum Rapid Red 900
Cykelportalen testet et OEM hjulsæt fra Italienske Fulcrum Wheels TEST: Fulcrum Rapid Red 900

Italienske Fulcrum Wheels er ejet af Campagnolo og producerer de hjulsæt der sælges under Campagnolo branded. Derfor indgår der også en række af de samme teknologier og komponenter i begge brands hjulsæt. Hjulene udvikles i Vicenza men sendes herefter til Rumænien hvor de opspændes og pakkes.

Cykelportalen tester OEM hjulsæt fra Italienske Fulcrum

Fulcrum Wheels har ud over deres egne og Campagnolo hjulsæt, en række OEM hjulsæt de udelukkende videresælger til større cykelbrand til montering på deres cykler Disse er labelel med Fulcrum navnet. Disse hjulsæt er bortset fra nogle andre typebetegnelser stort set identiske med de hjulsæt der sælges til forhandlere og slutforbruger. OEM hjulsæt kan normalt ikke købes enkeltvis, men der findes dog undtagelser på nettet, hvor det som slutforbruger er muligt at købe disse hjulsæt.  Til denne test kikker vi nærmere på Fulcrum Rapid Red 900 OEM.

Specifikationer

 • Fælgmateriale: Aluminium
 • Fælghøjde: 24.1 mm
 • Fælgbredde: 27,1 mm udvendig, 22 mm indvendig
 • Antal Eger: 28 for/bag
 • Nav: aluminium med lukkede lejer og disckbrake med centerlock
 • Akselsystem: 12 mm
 • Kassette: Shimano HG11, SRAM xDR og Campagnolo
 • Vægt: 1.950 gram
 • Anbefalet dækbredde: 28 – 45 mm
 • Kompabilitet: dæk/slange og tubeless
 • Pris:set til kr. 2.499,-

Afprøvning
Fulcrum Rapid Red 900 er et ret klassisk opbygget hjulsæt i aluminium der ifølge producenten er tilegnet landevej/gravel, altså et slags allroad hjulsæt. Med den fremherskende tendens til stadig bredere fælge. Således er fælgen hele 22 mm bred indvendig hvilket gør den ideel til montering af de helt brede dæktyper. Ud over den testede 700c størrelse fås den også i den lidt mindre 650B


Hjulet er konservativt opbygget med 28 eger med kryds i kædesiden på baghjulet og kryds i skivebremsiden på forhjulet.  Der benyttes rustfri eger og profilen er runde J pull. Niplerne er i messing.  Hjulet virker subjektivt stærkter stærkt og vridningsstabilt. Selv store tunge ryttere kan være med her, da hjulet er godkendt til at kan bære en rytter op til 120 kg.

Med godt 1950 gram for et sæt, er hjulet rimeligt let. Det accelerere godt og styrer neutralt. Der bemærkes ingen flex under kraftigt antrit. Er du til lydløse friløbsnav, bliver du ikke. skuffet. Disse hjul er i praksis næsten lydløse, så du ikke vækker unødvendig opsigt når man kommer trillende. Hjulet er rigeligt stærkt til brug med cykelstasker specielt Bikepacking. Fulcrum Rapid Red 900 er et fornuftsorienteret hjulsæt uden nogen reelle svagheder. Det performer neutralt.

Konklusion
Med Rapid Red 900 har Fulcrum frembragt et prisrimeligt og pålideligt hjulsæt til allroad/gravel som vi sikkert vil finde på mange kendte cykelbrands cfærdige cykler i fremtiden.

Link

CYKELPORTALEN