CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Force MTB TEST: Force MTB
Prisrimelig MTB klikpedal som er kompatibel med Shimano SPD og velegenet som begynder pedal. TEST: Force MTB

ForceMTB01

Force er et cykel tilbehørsmærke fra Tjekkiet, der tilbyder alt i tilbehør til cyklisten, alt sammen i et fornuftigt prisleje og i en god kvalitet. Force forhandles i Danmark af Cykelgear. Til denne test har vi kikket nærmere på deres entry MTB pedal der har SPD kompatibel klampesystem.

Specifikationer

  • Materialer: Aluhus  og CrMo spindel
  • Dimensioner: 80 x 50 x 50 mm
  • Justerbar tension
  • Flow: +/- 5 grader
  • Klamper SPD kompatible
  • Vægt: 276 gram /sæt
  • Pris: kr 199,-

ForceMTB05

Afprøvning
Force MTB pedalen fremtræder som de fleste klikpedaler. Der er tale om pænt forarbejdet dobbeltsidet klikpedal i farven hvid. Udseendemæssigt minder den meget om de OEM klikpedaler flere mærkevareproducenter har i deres programmer. Der er tale om en SPD kompatibel pedal hvilket betyder at man ud over de medleverede klamper også kan bruge standard Shimano SPD klamper af typen SM-SH51 og 56.  Pedalen har en pæn stor kvadratisk anlægsflade og er forbavsende let af en så billig pedal.
Selve huset er i støbt aluminium mens aksel er i CrMo stål. Klampefittingen er i hærdet stål. Tilspændingskraften justeres på den lille unbracoskrue. Det foregår i 10 step.  I praksis er det svært at mærke forskel mellem de enkelte step.  I den yderposition hvor der stort set ingen tilspænding er rasler skruen, når man cykler.

De medfølgende klamper tillader en frigang til hver side på godt 5 grader.  Benytter de orginale Shimano klamper er tilpasningen knap så god mellem klampe og pedal og giver en smule slør.  Ved maksimum tilspænding er klampen endog meget svær at få ud af pedalen. Det bedste resultat opnås ved en tilspændning ca. i midten, som er tydligt er indikeret på pedalen.

ForceMTB03

Pedalen har været brugt i foråret og både med den originale klampe og et sæt fra Shimano.  Der har ikke kunnet spores nogen forskel over tid i forhold til udklikning og øget slør i den periode. Der har heller ikke været konstateret slør i akslen. Den kan forøvrigt justeres ved at fjerne støvkappen i enden. Force MTB pedalen er en udmærket begynderpedal for dem som vil stifte bekendtskab med SPD systemet. Slidstyrke og forarbejning virker tilforladeligt.

ForceMTB04

Konklusion
Force MTB pedalen er en god begynder pedal som tilmed er kompatibel med Shimanos SPD klamper. Kun justeringen af tilspændningen er ikke helt optimalt.

Vurdering-3

Link

 

 

CYKELPORTALEN