CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Force Devil MTB sko TEST: Force Devil MTB sko
Topsko fra Tjekkiet som sagtens tåler sammenligning med de kendte og dyre mærkevare brands. TEST: Force Devil MTB sko

ForceDevilMTB03

Force er KCK Cyclosport eget cykel tilbehørsmærke. De har til huse i Tjekkiet og er i løbet af relativ kort tid blevet blandt de helt store cykelleverandører på det Tjekkiske marked, med et omfattende program af cykeltilbehør i den populære mellemprisklasse.  Til denne test har vi haft fødderne i deres top mountainbikesko Devil.  Der er tale om en cykelsko med kraftig sål og forstærkede hæl og tå til hårdhændet MTB brug.

ForceDevilMTB08

Specifikationer

 • Carbonsål
 • Lukke med klikspænde og to velcro
 • Forstærket overdel ved hæl og tå
 • Indvendig foer med skidsikkert materiale, for at forbedre det “runde tråd”
 • Aftagelige spikes
 • Opbevaringstaske
 • Indvendig sål med udluftningshuller
 • Passer til standard klamper SPD, Eggbeater, Look S-Track, Time
 • Farver:  Sort/Gul eller Rød/Hvid
 • Vægt 788 g
 • Størrelser: 41 til 47
 • Pris: Kr. 999,-

ForceDevilMTB10

Afprøvning
Devil MTB er en flot udført sko med mange fine detajler og carbon look. Den hidsige neongule farve er måske lidt for meget for nogle, men alternativt fås den i en mere afdæmpet rød/hvid model. Sålen er en kombination af et meget hårdt plastmateriale og en indersål i kulfiber. Oversiden er i et kunstofmateriale med carbon struktur. Det er meget glat og blank i udseendet hvilket betyder at skoenen er ret lette at rengøre med en fugtig klud.

ForceDevilMTB09

Skoene leveres med løse spikes der kan monteres efter behov. I praksis vil de fleste kunne undvære dem da skoen står rigelig godt fast. Der medfølger endvidere en pose til transport og opbevaring.  Montage af klamper er lige til, via standard 4 huls pladen i bunden. Der er rigelig plads til alle de gængse SPD pedaler, undtaget Speedplay, men det gælder desværre også mange andre skomærker. SPD klamperne er fuldt undersænkede mens Crankbrother og Time rager en smule udenfor. Dette har kun betydning på glat underlag for de skraver på, mens det i løst underlag  ikke har nogen betydning.  Frigangen omrkring klampen gør at skoen klikker i og ud af de før omtalte pedalsystemer helt uden problemer.

ForceDevilMTB04

Størrelsesmæssigt er de iorden, så man kan regne med den størrelse man vælger. Pasformen er god med rigelig plads til brede skandinaviske fødder og væsentligt bedre end endog meget dyre italienske cykelsko. Kombinationen af klikspændet og de to velcroremme gør at det er let at finde den rette tilspænding. Klikspændet er let at bruge og det er rart mens man cykler, lige hurtigt at kunne løsne spændet et klik, efter man har kørt sig varm og foden har udvidet sig. En anden god feature er det skridsikre foer indvendigt i skoen omkring anklen der betyder at man kan køre med skoene en tand mindre spændt uden at miste forbindelsen helt mellem sko og ankel. De små ventilationshuller for og bag giver et behageligt luftflow gennem skoen specielt på de varme dage, men trods dem kan man godt holde varmen på kolde dage uden skoovertræk, bare med et par kraftigere strømper.

ForceDevilMTB02

Devil MTB er en meget stiv sko og har den karakteristiske lidt opløftede facon foran, som giver en god og lidt agressiv placering i pedalen for fint tråd. Facon og den store stivhed betyder at skoen derfor mest er velegnet til race fremfor touring. Fordi skoen er så rummelig i forfoden bliver den aldrig ubehagelig at have på.

Kun en lidt høj vægt og meget glat sål der har en tendens til at glide på hårdt underlag trækker en smule ned i det samlede indtryk af en meget stiv og slidstærk sko. Et lille tip, kan du ikke forliges med de “tåbelige” Look klamper til landevejscykler, kan du med fordel bruge denne sko som har al den stivhed som er nødvendig. I tilgift ligner du heller ikke en vraltende and når du går. Denne tester bruger uden problemer SPD på både landevej og mountainbike.

ForceDevilMTB07

Konklusion
Force Devil MTB skoen kan sammenlignes med mere end dobbelt så dyre mærkevaresko fra de kendte brands og uden at falde igennem mht til udførsel, funktionalitet og performance.  Kun den lidt høje vægt og en lidt glat sål trækker en smule ned i det samlede regnskab. Et godt køb for den fornuftsorientede cyklist.

ForceDevilMTB06

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN