CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Fizik Terra Argo X3 TEST: Fizik Terra Argo X3
Valg af cykelsaddel er i høj grad et individuelt valg. Vi har testet et af de mange bud på en gravel specifik saddel fra... TEST: Fizik Terra Argo X3

Cykelsadlen er en af de tre kontaktpunkter mellem cykel og cyklist og på mange områder mere vigtig end selve cyklen og det øvrige udstyr der oftes tillægges større betydning. Det umiddelbare indtryk af de mange sadler der findes på markedet er et ret ens udseende, så det er ofte i detaljen man skal kikke efter forskellen. For de fleste gennemsnitscyklister er der sjældent de store problemer med sadler, og tit kan de fleste små problemer klares med små justeringer Selvom du kan vænne sig til meget, er det dog altid en god ide at prøve  en ny saddel før du køber. Det er her cykelforhandleren stadig har et forspring i forhold til den megen online handel. Du kan med fordel læse vores baggrundsartikel -Sadler til kvinder og mænd- 

Fizik Terra Ago X3 er en kortnæset gravel specifik sadel med en kombination af en “ride-kompatibel”, kulstofforstærket nylonskal og Kium hule stel skinner.
Den fås i to bredder. Vi har testet den den smalle 150 mm udgaven.

Specifikationer

  • Materiale: Kulfiber forstærket bund med
  • Dimensioner: 270 x 150 mm
  • Stel: 7 x 7 mm
  • Størrelser: 150 og 160 mm bredde
  • Vægt: 258 gram (160 mm 262 gram)
  • Pris: set til kr. 799,-

Afprøvning
Fizik Terra Argo X3 er en nydelige forarbejdet saddel.  Selve saddelprofilen er nærmest bølgeformet med en lettere opad bøjet bagstykke for at du bliver i sadlen på opkørsler. I det hele taget er der gjort meget for at du i højere grad bliver holdt fast i sadlen under kørsel. Fra et praktisk synspunkt placerer skallen med kort næse rytteren lidt fremad i forhold til en mere traditionel sadelform. Og selvom det kan lyde som et negativt for nogle ryttere (som foretrækker en mere bagudrettet sadelposition), kan det generøse for-til-agter-justeringsområde på stellet sagtens honere de fleste individuelle indstillinger Som de fleste andre sadler fra Fi’zi:k har de nye Argo modeller også Wingflex sider for mere fri bevægelse.

En smart detajle er udskæringen i midten der har en lille indbygget tagrende der skulle lede vand væk. De er konstrueret i kulfiber forstærket nylon for god vibrationsdæmpning   De benytter en lukket rail konstruktion kaldet Mobius closed-loop configuration, der  er ud i et stykke. Selve railstykket hvor den har kontakt til saddelpinden er 77 mm lang. Det skulle være nok til at passe de fleste gravel cyklers geometri.

På landevejen var Terra Argo X.3 umiddelbart komfortabel. De afstemte flex i skallen kommer til sin ret. Den arbejder sammen med polstringen for aktivt at reducere stød og vibrationer, især når man sammenligner den med andre sadler med stivere skaller. På mange måder føles Terra Argo X.3 som en Brooks Cambium-sadel i den ‘hængekøje-effekt’ du får, som virker meget effektivt til at udjævne turen uden at føle, at du vælter dig i polstring.

Jeg må indrømme, at jeg først ikke var alt for imponeret over fornemmelsen af ​​det covermateriale Fizik har valgt til Terra Argo X.3. I forhold til andre sadler til en lignende pris, såsom PRO Stealth Offroad, føles betrækket noget plastikagtigt og glat. Det bliver dog en smule blødere over tid. Coveret føles godt på vejen og er bestemt holdbart. Faktisk ser Terra Argo X.3 helt ny ud, selv efter mere end 1.000 kilometers kørsel.

Konklusion
Fizik Terra Argo X3 er en saddel som vil kunne tilfredstille de fleste gravel cyklister på udkik efter  en god kombination af komfort, støtte og kørekvalitet for Det spingende punkt for nogle er den forholdsvis korte næse, en lidt høj vægt og en temmelig glat overflade der for nogle kan stille krav om specifikt buksevalg.

Link

 

CYKELPORTALEN