CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Fidlock Twist 590 TEST: Fidlock Twist 590
Fidlock nye magnetiske vandflaske er blevet mere aero. Vi tester Twist590. TEST: Fidlock Twist 590

Cykelflasken og den tilhørende flaskeholder er nok et af de cykelprodukter hvor udviklingen stort set har stået stille. Men der findes undtagelser. Er du ejer af en cykelhjelm af tysk herkomst, kender du måske Fidlock magnetsystemet på hageremmen. Fidlock Twist er i princippet det samme, men til brug på en cykelflaske. Ud over det testede komplette system af både holder og flaske findes der også en løs holder der ved hjælp af et BOA lukke kan bruges på alle andre typer flasker. Magnetbasen der monteres på cyklen er den samme.

Specifikationer

  • Volumen: 590 ml med selvlukkende drikketud
  • Vægt: 125 gram
  • Ergonomisk udformet
  • Beskyttelseslåg
  • PBA fri plast
  • Tåler maskinopvask
  • Pris: kr 319,-

Afprøvning
Fidlock Twist har hidtil kunnet fås i to udgaver med flakser på henholdvis 400 og 600 ml. Med Twist590 har flasken fået en mere strømlinet udformning samt en beskyttelseshætte over drikketuden.

Fidlock Twist består af to dele, en han connector der monteres i stedet for den traditionelle flaskeholder  i gevindhullerne med de medfølgende skuer. Fidlock gør tydeligt opmærksom på at den kun skal monteres med de medfølgende antimagnetisk skruer, som ikke vil kunne tage styrken fra systemet. Der er tydeligt angivet på basen med en pil hvordan den skal vendes. Modsat på flasken sidder den korresponderende hun connector med en lille styrepal og fire små fjederbelastede gribepaler.

I brug:
Drejebevægelsen i sig selv, er let nok, og det tager ikke langt tid hurtigt at twiste den ud af holderen. Når flasken skal tilbage er der derimod en lidt anden historie og kræver noget mere øvelse, selvom Fidlock siger et magneterne blot skal være ud fra hinanden,  kræver det alligevel lidt mere øvelse specielt hvis der ikke er megen plads i rammen. Flasken klikker i med et kraftigt og tydeligt smæld.

På intet tidspunkt under testen har flasken faldet af, det være sig på landevej gravel og mountainbike. Selve flasken er dejlig blød og let at klemme og drikke af. Lamelsystemet på drikketuden, ligner det vi kender fra andre gode flasker som Camelbak og Specialized. Hætten er et stort plus når flasken sidder udsat offroad på MTB eller hvis den monteres på undersiden af rammen hvor den er mere udsat.

Det er en smule ærgeligt at Fidlock kun tilbyder et system hvor du drejer flasken mod højre for at løsne den, specielt hvis den monteres under skrårøret ved krankboksen, hvad vi ser på stadig flere og flere cykler og hvor den er oplagt at bruge.

Netop ved denne placering er den en bedre løsning end en almindelig løs flaskeholder, da den lille magnetbase næsten intet fylder.

Fidlock Twist er primært for dem som går op i æsterisk flot løsning hvor design og rene linier betyder meget og som rent funktionelt også fungerer. For ejere af mere specielle cykler hvor der normalt ikke er megen plads til et stativ og en vandflaske, så som fuldaffjedrede mountainbikes er den et godt alternativ.

Eneste ulempe der umiddelbart  taler mod Fidlock, er at den går mod den standardisering og store udbredelse det normale flaskeholder system trods alt har og som gør tingene meget lettere mht til at kunne benytte alle flasker- og flaskeholdere  på kryds og tværs.

Konklusion
Fidlock Twist er et fikst system som nogle sikkert vil finde uhyre gavnligt, mens andre vil være trofaste og blive ved det gængse. Fidlock Twist er primært til cykler hvor det kan være svært at finde plads, samt naturligvis dem som gerne vil være anderkedes og som går op i et flot stilrent design.

Link

 

CYKELPORTALEN