CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Fahrer Berlin Spitzel Universel TEST: Fahrer Berlin Spitzel Universel
Vi har testet en lille genbrugs smartphoneholder som sender en klart signal om bæredygtighed... TEST: Fahrer Berlin Spitzel Universel

Fahrer Berlin er et mindre tysk foretagende der har nogle helt klare fabrikationsprincipper, om udelukkende at bruge genbrugsmaterialer. Fra et lille produktprogram har de vokset sig store og er nu leveringsdygtige i en mængde tilbehør til dagligdagscyklisten lige fra smartphone holdere til  cykeltasker og bagagebærer, der alt sammen passer til en mængde forskellige cykeltyper.  Alle produkter er håndlavet og som antydet i navnet, foregår det i naturligvis i Berlin.

Vi fik stukket et af deres produkter i hånden på dette års Eurobike, som vi kort har prøvet til denne lille test. Spitzel Universel Smartphone holder og etui, der også kan bruges på meget andet end lige cykler.

Specifikationer

  • Vandtæt med Velco
  • Mål: 160 x 80 x 9 mm
  • Vægt: 36 Gramm
  • Materialer: Gummislange, cykelslange, velcro
  • Pris: Komplet 29 Euro, hver for sig 19 og 14 Euro

Afprøvning
Spitzel Universal er egentlig to produkter i en, der kan købes samlet eller hver for sig. Basen er selve holderen til styret der er lavet af gamle slanger, brugt aluminium, og velcro. Den kan bruges sammnen med de løse smartphone holdere som fås til alle de gængse modeller fra Apple og Samsung eller som i dette tilfælde den helt vandtætte pose.

Princippet er enkelt og lidt smart. En kraftig afklippet gummislange slidset op er selve ankeret som sættes rundt om styret. På den er skruet en metalplade. hvorpå der sidder et stykke cykelslange med påsyet velcro. Slangen er så elastisk at den fungerer som tilspænding når den trækkes rundt om styret og op og fæstnes i enden af metalpladen via den lille indsyede og forstærkede lomme.

Nu er holderen klar til at sætte enten smartphone holderen ,specifik modeller universel posen som er helt lukket og vandtæt. Du kan valgfrit placere dem lodret eller vandret.

Den store velcro gør at telefonen sidder urokkelig fast. Under vores korte test fald den ikke af hverken on eller offroad. Derimod har selve holdrene/ankeret til styret en tendens til at vippe specielt når telefonen placeres på den høre led. Vandret gør det bedre. Det er mest udtalt på almindelige citycykelstyr med diameter på 25 mm. Placeres den uden på styrtapen på ravcerstyr sidder den urokkelig fast. Det vandtætte etui med plastikvinduet har mange reflekser så det er svært at se displayet op betjene telefonen.

Konklusion
Fahrer Berlin Spitzel er først og fremmest en god ide hvis man gerne vil sende et signal og skåne miljøet. Funktionsmæssigt halter den en smule, men til cyklister som kun af og til har brug for navigation er den en fin løsning. Prisen er meget reel.

Link

 

CYKELPORTALEN