CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Exustar MTB Sandal TEST: Exustar MTB Sandal
Duer cykling i sandaler til noget ? Cykelportalen har gjort forsøget i et par af slagsen fra Exustar TEST: Exustar MTB Sandal

Exustar er en taiwanesisk producent af cykeludstyr, der har eksisteret siden 2002. De er primært kendt for deres pedaler, men udvikler og producerer også en lang række andre cykelprodukter, herunder cykelsko.

Sol, varme og sandaler hører unægtelig sammen. Men hvad med sandaler til cykelbrug. Måske ikke første valget blandt hardcore cyklister. Men har du en mere afslappet holdning til det at cykle, og med de rigtige forholdsregler omkring valg af pedaler,  kan de for mange vise sig at være det rette valg.
Der er primært to typer sandaler; de helt åbne, og den lukkede mere vandresko agtige type. Exustar MTB sandalen tilhører den sidste kategori.

Vi tester en cykelsandel fra Exustar, der kan benyttes både med og uden klamper.

Specifikationer

  • Overdel: Naturligt åndbart ruskind,  4 velcroremme
  • Sål: Gummi med EVA kile. Påskruet klampeudskæring. Bio mellemsål
  • Fodbænk :EVA
  • Klampesystem: 2 bolts
  • Størrelser: 37 – 38, 39 – 40, 41 – 42, 43 – 44, 45 – 46, 47 – 48
  • Farver: Sort, Brun, Blå
  • Vægt: 469 gram (st 42)
  • Pris: set til kr. 899,-

Afprøvning
Exustar MTB Sandal med den mere tekniske betegnelse E-SS51 E5 er en stor bred vandre sandal, med lukket front omkring tæerne. Dette i sig selv, er ret betryggende når den bruges på cykel. Foden holdes på plads ved hjælp af fire velcroremme; tre foroven og en i hælen. Hele overdelen er i et fleksibelt strækmateriale. De mange velcroremme gør at langt de fleste fodformer vil befinde sig godt i sandalen og det er let at spænde løsne remmen også mens man cykler. På hæl og vrist foran er der endvidere suppleret med et par små straps, der gør det lettere at styre foden ind og ud af sandalen, uden hele tiden at skulle løsne velcroremmene.

Størrelsesmæssigt er sandalen til det rummelige, så mange vil sikkert opleve at skulle gå en størrelse ned. Har du en bred forfod giver sandalen optimale betingelser. Sålen er forholdsvis blød med et godt mønster. I midten er en lille dækplade til klampe hulleerne der er standard 2 bolt med fire huller og længde justerbar. Sandalen er rar at gå i uden klamper mens undersænkningen med klamper kunne have været en smule bedre specielt med de meget udbredte SPD klamper der kan mærkes og høres når man går.

Da skoen er ret blød er det vigtigt at finde en pedal med en stor anlægsflade specielt hvis du bruger klamper. Her er en af de mange kombipedaler  afgjort det bedste valg.  Bruger du klikpedaler uden anlægsflade mærker man tydeligt den manglende stivhed i sålen efter ikke alt for mange kilometer.

Personlige preferencer er naturligvis forskellige og hardcore cyklister vel formodenlig ikke syntes om denne sandal. Exustar sandalen har været brugt flittigt denne sommer og stort set erstattet de sædvanlig brugte cykelsko, da først jeg fandt den rette pedal med tilstrækkelig understøtning. Fornøjelsen ved at have maksimal luftgennemstrømning rigeligt opvejer den lidt manglende stivhed i sålen.

Skal du gå mere end cykle er det bedst at bruge pedalen uden klamper, da de kan virke temmelig generende når man går, mere eller mindre afhængig af klampevalg.  Sandalerne er lige velegnet og behagelig at have på både med og uden strømper.

Exustar MTB sandalen er primært til dem som har et afslappet forhold til cykling og hvor komfort og fleksibilitet er afgørende f.eks på en længere varende cykelferie tur. Her vil sandalen med de rette foranstaltninger sagtens kunne gøre det ud for det eneste universelle fodtøj på turen.

Konklusion
Exustar MTB sandalen er et udmærket alternativ til de gængese cykelsko, hvis man vel og mærke vælger de rette pedaler. Dens ret lukkede konstruktion med fire velco remme og en helt lukket og forstærket tåkonstruktion gør den til et oplagt valg for alle de cyklister som har overvejet en sandal men hidtil har afholdt sig.

Link

CYKELPORTALEN