CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ergon GS1 TEST: Ergon GS1
ErgonBike GS1 er et kvalitets ergonomisk greb som holder hvad de lover. TEST: Ergon GS1

Det danske cykelmarked oversvømmes desværre af en hel hær af billige kopi produkter som lever højt på de producenter som har gjort alt benarbejdet og lagt mange resourcer i udvikling.  Et af områderne, er styrgreb hvor vi ser en mængde billige såkaldte ergonomiske greb, hvis eneste kvalitet, et at de er billige. Så er det sagt…

ErgonBike er kendt for focus på netop ergonomi. Læs vores test af deres Pro saddel her.  Deres greb til MTB er inddelt i en række kategorier hvoraf den testede GS1 er i deres Marathon serie, der består af fire modeller, hvor den testede er uden horn mens de tre øvrige har integrerede horn i forskellige størrelser.

Specifikationer

  • Brug: Mountainbike
  • Vægt: 145 gram
  • Størrelse: Small, Large
  • Farve: Sort eller hvid
  • Varianter: Regular, Dual Twist Shift, Single Twist Shift
  • Klmaper : Cold Forged Aluminium
  • 100 % genbrugelig
  • Pris: kr 199,-

Afprøvning
Ergon CS1 fås i to størrelser som er afhængig af ens håndstørrelse, som refererer til omkredsen 102 mm for den store og 92 mm for den lille. Det er vigtigt at man måler størrelsen med handsker.  Princippet i CS1 er at håndfladen omkring lillefingeren hviler på et større areal for at eliminere for stort tryk på de nerver som sidder her og som ofte resulterer i sovende fingre og jagende smerter.  Herefter skal du vælge greb efter hvilket gearskiftere du bruger.  Grebene er lette at sætte på og tage af da de fastgøres med en lille omløber og unbracoskrue. Det er vigtigt at vinkle kontaktfladen opad, så man opnår en vinkling af håndledet på omkring 150 grader.

Jeg har benyttet grebene på en 500 km tur over alperne, hvor de har fungeret upåklageligt og ikke på noget tidspunkt har givet anledning til hverken smerter eller sovende fingre. Den riflede overflade giver et godt greb og selve den store kontaktflade er tilpas eftergivelig når man flytter eller vrider håndledet.

Konklusion
Ergon CS1 er ergonomiske greb som virker og som kan tilpasses efter størrelse og hvilket gearsystem du bruger. Et godt og seriøst bud på et par greb til dem som døjer med smerter.

Link

CYKELPORTALEN