CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Ergon GS1-L Evo TEST: Ergon GS1-L Evo
Cykelportalen tester Ergonbike styrgrebs klassiker i ny udgave TEST: Ergon GS1-L Evo

Ergon GS1 styrhåndtagene, er efterhånden lidt af en klassiker indenfor ergonomiske styrhåndtag. De så første gang dagens lys tilbage i 2010 og var blandt nogle af de første til at tillægge styrgreb en lidt større opmærksomhed, end hvad vi dengang var vant til, specielt på dagligdags- og citybike cykler. Idag er ergonomisk udformede styrgreb nærmest normen og Ergon har fået en række konkurrenter. Ergon har stadig en meget teknisk tilgang til ergonomi der funktionalitet testes ved hjælp af laboratorium studier og testudstyr fra tekniske institutter, både ved dagligdags brug og i konkurrencer.

Ergon GS1 L-EVO er deres klassiker i nyeste udgave

Ergon har idag en bred palette i greb der alle bygger på den oprindelige GS1, bl.a i kork og med indbyggede horn. Til denne test har vi haft Ergon GS1 L-EVO, deres klassiker i nyeste udgave mellem hænderne.

Specifikationer

 • Materiale: Forstærket genbrugs glasfiber skal, med gummi grep, aluminium omløber
 • Dimensioner:
 • Brugsområde: Fitness, Touring, MTB-Touring, E-Touring
 • Features: ekstra stor håndflade, kraftig riflet oveflade
 • Farver: grå, blå, rød
 • Størrelser: S-M (6,5-8,5″), L-XL større end 8,5″
 • Vægt: 160 gram
 • Pris: kr. 299,-

Afprøvning
Ergon GS1 Evo har fået en noget større håndflade ende tidligere modeller. Der er kun en svag kurving foran omkring det punkt hvor lillefingeren sidder.  Ergon GS1 kan næppe være lettere at montere. De skubbes på plads i styret og vinkles som du ønsker hvorefter de spændes fast med aluminiums omløberen. Styrproppen skubbes på plads i enden og grebet er klar.

Ergon bygger deres greb ud fra tre funktionsområder som de anser for de mest kritiske.

 1. Greb i finger områderne
 2. Reduceret friktion omkring tommeltot ved gearskifte
 3. Øget greb og komfort i håndfladen.

Den primære funktion med den vingede håndflade er at understøtte hånden og løfte den op så håndledet bliver holdt lige. Dette eliminerer mange af de håndledsmerter. Derfor er det vigtigt at håndfladen skal vinkles opad for at få den ønskede virkning. Dette er et forhold alt for mange gør forkert når de vinkler grebene. Så prøv dig frem her.

Når først den korrekte vinkling er opnået, kommer grebene for alvor til sin ret, i mit tilfælde viklet godt 10 grader opad.  Prøv vikle grebene forskelligt og du vil i de langt fleste tilfælde kunne mærke en markant forskel.

Konklusion
Ergon GS1 EVO styrgrebet kan meget vel vise sig at være løsningen hvis du tilhører en af de mange der døjer med smerter i hænder og håndled.

Link

CYKELPORTALEN