CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Elastic Interface Insole Tech Watt D200 TEST: Elastic Interface Insole Tech Watt D200
Vi har testet et nyt skoindlæg der gør en overraskende stor forskel når du stikker fødderne i dine cykelsko TEST: Elastic Interface Insole Tech Watt D200

Skoindlæg er nok ikke det de fleste gør sig de store tanker omkring, når de hopper op på cyklen. Det vil Elastic Interface gerne lave om på. Firmaet hvis bukseindlæg sidder i alle de kendte cykelbuks brands produkter, har udviklet et nyt skoindlæg der kommer i tre forskellige udgaver.

Vi tester et skoindlæg fra Elastic Interface, der gør en afgørende forskel

Elastic Interface har tre typer skoindlæg i deres program, Watt D200, Watt D120 og Comfort D60. Vi har testet topmodellen der er tiltænkt langdistance cykling.

Specifikationer

  • Materiale: Carbonium Flash fabric. Genbrugbart med naturlige antistatic properties. Anti-odor behandling. Ventilationshuller.
  • Features: Hybrid Cell System insert. Metatarsal- og svangstøtte til ultra-distance
  • Perforeret bundskum. Åndbart og let, det forbedrer hudens temperaturkontrol.
  • Størrelser: 43
  • Rengøring: kan maskinvaskes ved 30 grader
  • Pris: ikke oplyst

 

Afprøvning
Sammenlignet med de almindelige skoindlæg der standard sidder i langt de fleste cykelsko, er Insole Tech Watt D200 ret tykt men samtidig også et blødt skoindlæg. Dette skal du være opmærksom på hvis dine sko er meget små i størrelsen, da det ville fylde en del mere i højden.

Skoindlægget er meget lig det vi finder i samme firma bukseindlæg opbygget i flere ergonomiske lag, der tilgodeser forskellige egenskaber. I D200 tilfælde er der tale om tre lag. Nederst et perforeret basislag meget lig det vi kender fra standard skoindlæg. Dette er forstærket omkring hæl og klampeområdet.  Øverst er et ergonomisk udformet lag der er nøje tilpasset gennemsnitsfoden, med særlig polstring i hæl og forfod samt i svangen. Desuden er der også ventilationshuller i midten. Mellem de to lag er et særligt cellelag med “memory” effekt hvilket betyder at det får sin oprindelige form når trykket tages af. Det klarer op til 200 kg/m3.  Dette lag er kun placeret på forfoden hvor belastningen er størst.

I forhold til gængse skoindlæg føles Elastic Interface indlægget meget blødt og det mærkes tydeligt at det omslutter og understøtter foden meget bedre. Specielt efter de helt lange cykelture offroad  er der en markant forskel, hvor man subjektivt ikke føles så øm og træt i foden. Den luftige konstruktion gør endvidere at det aldrig bliver for varmt i skoen.

Mange flere der døjer med smerter i fødderne og ofte giver cykelskoen  skylden, vil med dette indlæg kunne få en markant bedre oplevelse. Subjektivt syntes disse skoindlæg også at holde formen og den gode støtte meget længere. I tilgift er indlægget vaskbart og holder ikke i samme grad på den dårlige duft af sure tæer.

Konklusion
Elastic Interface Insole Tech Watt D200 har været en positiv oplevelse. Har du problemer med fødderne eller dine cykelsko, kan dette måske være løsningen inden du smider penge efter et par nye cykelsko. En effektiv og billig måde at forbedre sin fodkomfort på.

Link

CYKELPORTALEN