CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: DMT GK1 TEST: DMT GK1
DMT GR1 er en gravel/mtb cykelsko der ikke har sin lige mht til komfort og åndbarhed TEST: DMT GK1

DMT Cycling handler om strikket fodtøj, ja du læste rigtigt, overdelen er i et strikket materiale. Faktisk har den italienske fodtøjsproducent gennem de sidste 10 år produceret strikket fodtøj til andre mærker, så de er eksperter i deres håndværk. I 2018 bragte de deres teknologi ind i cykelindustrien med den første landevejssko med en fuldt strikket overdel. I år har de så udvidet deres Engineered 3D Knit-teknologi til hele DMT 2022-kollektionen.

Det er svært ikke at blive begejstret for denne cykelsko, der ikke har sin lige mht til komfort og åndbarhed

 

Ifølge DMT betyder den lette elastiske konstruktion af en striksko, en bedre pasform, forbedret åndbarhed, mindre overlab  og deraf mindre vægt. De bruger teknikst garn og strukturer, der er specifikke for hver sko og dens tilsigtede brug, hvilket sikrer, at der “intet går på kompromis mellem komfort og ydeevne.” GK1 Gravel Shoe blev lanceret sidste år og har fanget vores opmærksomhed for denne test.

Specifikationer

  • Sål: High grip Michelin® outsole with softer flex for excellent pedaling and walking efficiency
  • Overdel: Full Engineered 3D knit upper
  • Features:Variable thickness and knit structures for ultimate comfort,  reflekser
  • Størrelser: 36 – 47 EU
  • Farver: Bordeux, Orca, Anthracite
  • Vægt: 360 gram
  • Tilbehør: Opbevaringspose
  • Pris: set til kr. 1.299,-

Afprøvning
Den strikkede øvre del  i kombination med en tyk Michelin-ydersål, som DMT hævder har en “blødere flex for fremragende pedal- og gang effektivitet giver et ret karakteritisk look uden dog at være alt for prangende.  Snørehullerne til snørelukningen er integreret i hele siderne af skoen, og der er ingen pløs eller flap til at åbne skoen udover at løsne snørebåndene. Der er forstærkede gummibelægninger rundt om tå og hæl samt siderne. Herudover er der små reflekterende detaljer, og de tilbydes i størrelserne 37 til 46,  og tre farver: antracit (grå), bordeaux (rød) og okker (gul) . Selvom der ikke er en tunge, er der en forlænget hælskål med en lille del af gribende materiale indeni, der griber fat i din hæl og hjælper med at holde din fod på plads.

Størrelsesmæssigt er DMT meget tro efter de standardiserede størrelser. Ingen små italienske størrelser her. Sammelignet med  en almindelig sko med flap er GK1  noget sværere at komme i, men det er primært et tilvændings spørgsmål.

Snørebånd er nok ikke alles stil, men skoen sidder i praksis så tæt omkring din fod at de i denne testers tilfælde var mere af kosmetisk art. De er elastiske og lette at ligge ind under hinanden så de ikke kommer i vejen når man cykler.

GK1 er den slags cykelsko du ikke mærker at have på. Den strikkede overdel gør at skoen i højere grad end andre tilpasser sig din fod. Denne tester har brugt den som touringsko i dagevis mellem 6 og 8 timer hver dag, uden nogen problemer. Den slags komfort er en sjældenhed på cykelsko nu om dage.  Eneste ulempe er at den er svært at få af og på foden da den ikke har nogen udskæring men udelukkende gir sig som stoffet nu kan gi sig. Problemet bliver dog mindre udtalt efterånden som skoen bruges og er mest udtalt for personer med en meget stor og bred forfod. En mindre slis i materialet havde gjort underværker her.

Selvom GK1-skoene primært er tænkt som en præstations-gravel sko og er bedst egnet til folk, der bruger det meste af deres tid på at trampe, vil jeg ikke tøve med at anbefalede den til næsten alle ander former for cykling pga dens fremragende pasform og komfort. Den har en stiv sål, der af nogle måske vil  føles lidt for kraftig og akavet at gå rundt i, især på ujævne, hårde overflader. Michelin-ydersiden er ret tyk, men bruger en ret hård blanding, der ser ud til at gribe bedre i blødt terræn. Efter et par ugers brug viser slidbanen ingen tegn på  slid.Subjektivt er skoen væsentligt mere slidstærk end dens udseende signalerer. Den er let at rengøre og kan sagtens bruges i de sene efterårs og tidlige forårsmåneder.

Konklusion
DMT GK1 er en uhyre velsiddende og komfortabel sko som er en udsøgt fornøjelse at have på. Den har næsten perfekt pasform og åndbarhed og ventilation er fremragende.  Får vores varmeste anbefaling.

Link

CYKELPORTALEN