CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nu hvor vinteren for alvor har bidt sig fast, er der god brug for nogle cykel tilbehørsdele til hænder og fødder. Descente er en...

decente07
Nu hvor vinteren for alvor har bidt sig fast, er der god brug for nogle cykel tilbehørsdele til hænder og fødder. Descente er en ny cykeltøjsudbyder på det danske marked.  I denne omgang har vi testet skoovertræk, strømper og et par handsker.  Flere produkter  følger senere.

Descente blev oprindelig grundlagt i Osaka i Japan i 1935.  I 1979 blev det genintroduceret og i 1986 blev tøjet for alvor kendt da Greg Lemon brugte det under Tour De France.

decente06
Element

Disse skoovertræk er udført i 3 mm neopren. De er kraftig forstærket i næsen og i bunden med dobbelt lag og dobbelte syninger.
Prisen er kr. 300,-

decente04
Coldout Clove
Disse handsker er to mm tykke. Der er silicone ribber  på indersiden for bedre greb.
Prisen er kr.  190,-

decente05
Winter Sock

Strømper i polyester, nylon og uld som er forstærket omkring hæl og tæer. Undersiden af sokken er ekstra tyk.
Prisen er kr.  100,-

decente01
Afprøvning
Sko ovetrækkene er med en kraftig lynlås bagpå, så de er forholdsvis lette at få dem ud over skoenen. Neopren gør dem meget elastiske. Der er gode store udskæringer i bunden til hæl og klampe.  Overtrækket er forstærket i snuden og bagpå samt på undersiden hvor sliddet vil være størst.  De er 100 % vind og vandtætteefter at neoprenen har suget vandet til sig, men er derudover ikke yderligere isolerende.  Kan man leve med neopren suger vand til sig før de bliver vandtætte fungerer de udmærket.  Som skoovertræk flest skal du ikke regne med at de holder mere end en sæson ved flittig brug.

Handskerne er helt uden indlæg af nogen slags, men alligevel er jeg meget begejstret for dem specielt til kørsel på racercykel hvor de beskytter godt mod kuld og vind men samtidig giver god bevægelsesfrihed. De går godt langt op på underarmen så man undgår kuldeindslip.  Silicone ripperne på indersiden minder om det man finder på byggemarkedshandsker til ti kroner. Disse handsker holder dog meget længere og er varmere.

Strømperne er er mere tradiditionelle.  De er rimeligt varme men lidt for korte i skaftet. Er de først bævet våde er de hndekolde fordi der er brugt for meget kunststof.

decente03
Konklusion

Specielt skoovertrækket og handskerne er god ekøb ti en fornuftig pris. Strømperne er mere til forår/efterårsbrug end til decideret vinterbrug. Her vil jeg nok vælge et ikke cykelprodukt for at kunne holde varmen.

 

CYKELPORTALEN