CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Deda Elementi Gera Alloy TEST: Deda Elementi Gera Alloy
Gera Alloy styret fra Deda har arvet de fleste gode egenskaber fra topstyret Gera Carbon TEST: Deda Elementi Gera Alloy

Deda Elementi er et af mange hæderkronede italienske cykelbrands, hvis historie kan dateres helt tilbage til 1909. Branded er nært tilknyttet Columbus Tubing hvis stelrør indgår i mange ædle cykelbrands.

Vi tester lillesøster Deda Gera Alloy der har næsten  de samme egenskaber som topstyret Gera Carbon

Blandt cykelkendere regnes Deda Gera Carbon for et af de bedste og letteste gravelstyr på markedet. I denne test har vi kikket nærmere på lillesøster Gera Alloy, der har næsten de samme positive egenskaber men til en væsentligt mere overkommelig pris.

Specifikationer

 • Materiale: Dobbelt butted 6061 Aluminium
 • Bredder: 42, 44, 46, 48 cm (52, 54, 56, 58 cm)
 • Styrdiameter: Ø 31,7 mm
 • Rækkevidde: 55 mm
 • Drop: 100 mm
 • Flare: 24 grader
 • Styrende buk: 3 grader
 • Rise: 10 grader 10 mm
 • Backsweep: 12 grader 12 mm
 • Downsweep: 5 grader
 • Vægt: 310 gram (42 cm)
 • Pris: set til kr. 895,-

Afprøvning
Deda Elementi Gera Alloy, er et stort bredt styr. Vores testeksemplar var 44/54 cm bredt. Selve udformningen af styret er meget teknisk og de mange buk er ifølge Deda kun muligt fordi de bruger en særlig koldbukningsteknik, de har patent på.

Ud over de 24 graders Flare der idag næsten er standard på alle gravelstyr har Gera også et 3 grader buk i styrenderne. Dette sammenholdt med med et drop på kun 100 mm og et reach på 55 mm samt et 10 grader buk opad inde ved frempinden og et 12 grader bagudrettet buk umiddelbart efter, giver styret en mængde håndstandsmuligheder du sjældent finder på andre styr.

Moderne Dropbar styr, er for mange cyklister lidt en religions sag, hvor mange stadig sværger til det klassiske smalle landevejsstyr med stort buk uden flare,  mens andre ikke kan få dem brede nok og i alverdens forskellige udformninger. Deda styret tilhører den gruppe hvor man går ret radikalt tilværks. Specielt den korte buk med en lav rækkevidde sammenholdt med det hævede og bagudrettede buk var for denne tester udslagsgivende. Med det løftede bagudrettede buk har man en næsten ideel håndledstilling, hvilket betyder at du kan cykle langt med hænderne her uden at få de for mange karakteristiske håndledssmerter. Har du samtidige forholdvis små hænder vil du elske dette styr.

Specielt på lange ture sætter man hurtigt pris på de mange håndstandsmuligheder. Specielt det hævede og bagudrettede buk midt på styret er uhyre velvalgt. Rent subjektivt føles Deda styret meget stift, hvilket stiller øgede krav til hvilket styrbånd som du vælger. Bredden og det udadpegende buk i droppet givet ekstra kontrol på tekniske passager.

Deda har for denne tester, med Gera Alloy styret, ramt the Sweet Spot mellem komfort, håndstandsmuligheder og en fornuftigt pris. Perfekt til Bikepacking/gravelrace og for mange også en oplagt mulighed at sætte på mountainbiken med de rette skifte/bremsegreb.

Konklusion
Deda Gera Alloy giver et utal af forskellige håndstandsmuligheder, der gør styret perfekt til langdistance Bikepacking ture/løb.  Bredden giver øget kontrol på tekniske passager.

Link

CYKELPORTALEN