CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den opmærksomme læser har nok bemærket at vi tester usædvanligt mange foldecykler fra Dahon.  Det skyldes udelukkende at Dahon er meget villige til at...

MUEX01

Den opmærksomme læser har nok bemærket at vi tester usædvanligt mange foldecykler fra Dahon.  Det skyldes udelukkende at Dahon er meget villige til at stille testcykler til rådighed.
Vi kan derfor kun opfordre andre foldecykelproducenter til at komme ud af busken, hvis de ønsker at få testet deres produkter.

MUEX03

Dahon’s top of the range foldecykel Mu EX, er en kompromisløs fartmaskine udstyret med de bedste komponenter. Den er let, stiv og skabt til fart.  Den foldes sammen på 15 sekunder, har en PA Series, 7005 butted aluminums ramme med deres patenterede Sonus rør.

Udstyr:
Forgaffel: Dahon SlipStream™, Puro™ U7 aluminum,  patented Fusion™ technology, double butted tubing

Kranksæt: FSA SL-K carbon w/ 55-42T CNC ringsFor og bagskifter: SRAM Red

Gearområde : 30 – 94″

Pedaler: ekstra tilbehør

Gearskifter: SRAM DoubleTap 10spd

Kassette: SRAM Red 11-28T

For og bagnav: Kinetix Pro

Fælge: Kinetic Pro

Dæk : Schwalbe Kojak 20 x 1.5″

Bremser: Kinetix Pro V

Bremsegreb: Avid Speed Dial 7

Frempind: Radius™ VRO, patented Fusion and V-Clamp technologies, forged aluminum, custom designed for Syntace VRO system

Styr: Syntace VRO, adjustable

Saddel: Kore XC, I-Beam, 228g

Saddelpind: Kore I-Beam, 2014 AL, 34 x 580mm

Dimensioner sammenfoldet : 35 x 80 x 66cm

Foldetid: 15 sec

Maksimum ryttervægt: 105 kg

Vægt: 8.8 kg

Størrelse: 20″ Wheel

Farve: Obsidian

MUEX04

Afprøvning
Ingen tvivl om at denne MU Ex er skabt til fart. Den er let og opfører sig kørsels mæssigt næsten som almindelig racercykel.  Rammen i aluminium er megets stiv, og det samme gælder frempind og styr som ofte på foldecykler kan være et problem pga konstruktionen med den lange frempind.  Cyklen accelerer som en raket,  her kan selv den vildeste toptrimmede motionist på sit kulfiberlyn, have svært ved at være med.  Det skyldes først og fremmest de små hjul.
Det mest imponerende er dens bjergegenskaber. Prøvekørslen fandt sted i Sydtyskland  på en rundstrækning med nogle barske stigninger, hvor jeg gang efter gang overhalede stort set alle andre på racercykler, og jeg er bestemt ikke i storform. Cyklen føles subjektivt bare lettere på stigningerne end mange andre cykler.

MUEX07

Konklusion
Mu Ex er i høj grad en livstils cykel først og fremmest for dem der søger en anderledes cykel og ikke mindst opmærksomhed.   Alene det at overhale en flok “racerrøve”  på deres over lirede kulfiber racercykler med pladehjul, er belønning nok. (der blev ihvertfald skiftet ivrigt gear bagved for at følge med, det er jo ikke rart at have på sig at man blev overhalet af en foldecykel)  ;o)

MUEX06
Dahon Mu Ex forhandles officielt ikke i  Danmark, så interesserede må kontakte den danske grossist for levering.  Prismæssigt ligger den omkring kr. 17.650,-

Links

CYKELPORTALEN