CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST:  Crankalicious TEST:  Crankalicious
Lækker duft og smart indpakning gør det ikke alene. Crankalicious får du rengøringsprodukter i flot og velduftende indpakning. men skal den erstatte ganmeldags vand... TEST:  Crankalicious

Nogen gange er det svært at se skoven for bare træer, specielt i en tid hvor alle efterspørger bæredygtighed der langt hen ad cykelvejen og i markedsføringens hellige navn, er lidt kejserens nye klæder.  Sådan gælder det også med rengøringsprodukter til cyklen, hvor producenterne hele tiden må finde på nyt for at skille sig ud fra mængden og måske af den vej opnå cykel forbrugerens gunst.  Crankalicious er et nyt engelsk brand der bruger mange ord på at fortælle en god historie om håndlavede produkter med naturlig og frisk duft. Det lyder altsammen meget godt, men undskyld mig  også en smule søgt og billedet af nogle der står og blander sæbe og honning produkter i en garage, har lidt svært ved at indfinde sig på lystavlen hos denne skribent.  Nuvel et par smarte små flasker i flotte farver  der både optisk og duftmæssigt minder mere om det manges bedre halvdel fylder badeværelsesskabet med. Så måske dette kunne være et middel til at opnå en større accept fra husets anden halvdel, (ingen køn nævnt her) omkring ens cykellidenskab. En lidt dybtkøbt accept som denne test viser.

Specifikationer

  • Mud Honey 100 ml skumvask
  • Limon Velo 100 ml degreaser spray
  • Pineapple Express 100 ml spray
  • Pris: kr 49,-

Afprøvning
Naturligvis bliver de fleste glade når noget dufter godt, men i Crankalicious tilfælde bliver det så også kun ved dette. Produkterne er dyre i drift og i vores termer gør de det ikke bedre end så mange andre  produkter. I vores øjne er de  en smule kejserens nye klæder og egentligt et produkt ingen reeelt set har brug for.

Mud Honey er den som fungerer bedst, uden at bruge en hel masse pr. gang, mens de to produkter til at sprøjte direkte på og efterfølgende tørre af ikke holder ret længe, hertil er forbruget er alt for stort. Samtidig kan det vel heller ikke være nogen fordel at de begge efterlader en lidt klæbrig overflade efter aftørring som hurtigt tilstrækker skidt og støv til sig igen. Til en møjbeskidt foldecykel blev brugt det meste af en flaske Pineapple Express på 100 ml. Kæde brugte næsten en halv flaske Limon Velo. Det betyder at disse produkter primært er til cykler som kun er moderate beskidte og som en hurtig nødløsning hvis du ikke har adgang til vand.

Konklusion
Lige bortset fra den livlige duft, gør de tre produkter fra Crankalicious det hverken bedre eller dårligere end mange andre tilsvarenden produkter. Af de tre produkter, er specielt er Mud Honey afgjort den bedste, den virker og der bruges ikke meget pr gang. Den har en reel brugsværdi, mens de to andre i vore termer mere
er cykelplejeprodukter som gave til cyklisten men ikke ved hvad man skal give…

Link

CYKELPORTALEN