CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Contec Goo D2 TEST: Contec Goo D2
Contec styrbånd med farver gør det på en lidt anden måde, der bedre tilgodeser slid samtidig med god komfort. TEST: Contec Goo D2

Styrbånd er ofte et stykke cykel tilbehør, der ikke får den helst store opmærksomhed. De fleste slår sig til tåls med hvad cykelfabrikenten har valgt at sætte på cyklen. Men der findes et adskellige typer styrbånd på markedet i forskellige materialer, og med forskellige tykkelse, dæmpning og farver.

I store træk er de sorte styrbånd stadig de mest udbredte, og det er der en naturlig forklaring på. da de ofte holde finish længere end de farvede som hurtigt bliver grimme af slid og svedige hænder.

Contec Goo D2 gør begge dele med et dual desity bånd med antislip overflade i sort og en farvebelagt PU belægning på bagsiden, der reducere trykket og vibrationerne endnu bedre og giver det optimale greb. Pakken indeholder 2 ruller styrbånd til et styr, to styrpropper og to stykker tape til fastgørelse og afslutning.

Specifikationer

  • Materiale: Lag 1 med Antislip, Lag 2 PU coated double density
  • Features: Sluttape og styrendepropper med unbraco
  • Dimensioner: 30 x 2,5 mm
  • Vægt: 80 gram
  • Farver: grøn/sort, rød/sort, gul/sort, grå/sort og blå/sort
  • Pris: set til kr. 175,-

Afprøvning
Contec Goo D2 fås i frem forskelliuge farver med sort som basislag. Tapen kommer med alt tilbehør inkl to styrpropper med unbraco. Tapen er uproblematisk at sætte på og klæbeevnen er god. på tapen, men ikke mere end at man sagtens kan trække den af igen uden at den bliver siddende hvis man har rullet den forkert på. Det er først over tid at limen hærder og bliver siddende. Styrpropperne er af den gode slags som kan skrues fast.

Kombinationen af et farvet basislag med en slidstærk sort toplag, er rigtig god, da sort normalt holder sig pænere over tid, men at du alligevel får farve på styrbåndet via det underliggende lag. Om man kan lide det spraglede look er en smagssag, men du kan ihverfald få farve på styret der matcher din cykel, og det holder sig væsentligt pænere end de mere ensfarvede typer. Overfladen er god skridsikker både med og uden handsker og den 2,5 mm tykkelse med dobbelt lag giver god komfort og vibrationsdæmpning.  Tapen suger ikke nævneværdig vand i regnvejr og tørrer hurtigt pga den åbne struktur.

Konklusion
Contec Goo D2 er et godt slidstærkt og velsiddende styrbånd, med god komfort. Ideen med de to lag giver mulighed for farver på den fornuftige måde. Prisen er rimelig, det samme gælder vægten.

Link

CYKELPORTALEN