CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Cat-Ears AirStreamz & EarCovers TEST: Cat-Ears AirStreamz & EarCovers
Nyttigt cykeltilbehør i småtings afdelingen med meget stor virkning... TEST: Cat-Ears AirStreamz & EarCovers

Tilhører du den gruppe af cyklister som syntes at din hørelse drukner i vindstøj, når du cykler, så findes der en simpel men effektiv løsning. Næste gang du er ud og cykle så prøv at sætte din hånd op foran øret og du vil opleve hvor stor en virkning det har.

Som så mange andre produkter blev Cat-Ears til ud fra personlige erfaringer og om at gøre tingene anderledes og bedre. Heidi og Rick Weissner havde begge en professionel karriere hos General Electric, men havde længe gerne ville øge sikkerheden i trafikken blandt cyklister. Som så mange andre var de irriteret over vindstøj, og begyndte at eksperimentere med forskellige faste afskærmninger foran ørene, uden dog at opnå det ønskede resultat. Inspirationen kom fra kattens ører, med dens små fimrehår. Princippet med Cat-Ears er at reducere vindhastigheden og flytte vindstøj ud fra øret og herved gøre det lettere for lydbølger fra trafik og tale at nå øret

Ved at sætte en lille pude umiddelbart foran øret ledes vinden forbi dit øre lidt længere ude, hvorved den irriterende susen dæmpes markant. Samtidig reducerer den ujævne overflade hastigheden og eliminerer de lufthvirvler som mange opfanger som hylen og rumlen når man cykler. Det betyder at man nu bedre kan høre trafikken og føre en samtale mens man cykler. Cat Ears er et amerikansk produkt som har været på markedet siden 2012. Foruden Airstreamz der er tænkt til sommerhalvåret findes de også i en vinterudgave Ear Covers i to forskellige tykkelser. Desuden findes særlige versioner  til personer med høreapparat og tinitus.

Specifikationer

  • Materiale: Åndbar Microfiber
  • Befæstning: Velco
  • Vægt: Mellem 3 og 6 gram
  • Pris: fra kr. 175 til 235,-

Afprøvning
Cat Ears AirStreamz er en fiks lille pude som sættes uden om den forreste rem på cykelhjelmen, foran øret. Den lukkes med et velco lukke. Afprøvningen af Airstreamz har været ret kort pga af det kolde vejr, men alligevel er forskellen yderst markant. Vindsusen og hylen reduceres væsentligt og trafikstøj og stemmer fremstår tydeligere. Ved at fjerne den ene pude understreges det yderligere, hvor effektive de reelt er.  Selv med en hjelmcap eller pandebånd som ofte reducerer hørelsen markant, forbedres høreoplevelsen.

Ear Cover dækker hele øret og er således velegnet til de kølige dage, undtaget de helt kolde vinterdage hvor man mangler noget til at dække pande og nakke. Effekten er ikke helt den samme, da vinden ikke i samme grad ledes væk fra øret, men stadig bedre end en traditionel ørevarmer.  Ear Covers ville i vores optik, få større værdi hvis den kunne udformes som en integreret del i en hjelmhue, da man alligevel skal supplere med pande og nakkebeskyttelse, for at holde varmen.

Derfor er AirStreamz i vore øjne afgjort det bedste køb,da man stadig kan bruge sin almindlige hue om vinteren.  Udseende kan diskuteres og mange vil sikkert fraholde sig fra at have sådan et par puder siddende på deres hjelm, selvom man intet mærker til dem, ud over naturligvis en bedre hørelse og reducering af vindstøj. Her på den enkelte selv gøre op med forfængelighed contra funktionalitet.
En sidegevinst i køligt vejr er at slippe for den kolde vind direkte ind i øret, så man i praksis kan slippe for at bruge hue. Cat Ears er oplagt til dagligdagscyklisten der cykler i tæt bymæssig trafik. Cat-Ears Airstreamz passer på alle hjelmtyper, mens Ear Cover kan drille en smule på specielt visse hjelmtyper,hvor der ikke er tilstrækkelig afstand mellen de to remme. Cat-Ears var stillet til rådighed af Elitegear som er dansk forhandler

Konklusion
Cat-Ears er en af den slags produkter mange vil kunne have gavn af, og når man først har prøvet dem, vil have svært ved at undvære, især hvis du har svært ved at høre og orientere sig.  Produktet burde være en integreret del af alle cykelhjelme. Et rigtig godt køb til gavn for mange.

Link

CYKELPORTALEN