CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Casco Full Air RCC TEST: Casco Full Air RCC
Gennemført cykelhjelm med afdæmpet design og fremragende ventilation TEST: Casco Full Air RCC

Tyske Casco er et familieejet frma grundlagt i 1989. De udvikler og producerer alle deres hjelme i Tyskland. De er kendt for at sætte kvalitet og sikkerhed meget højt og har vundet flere priser for deres design. Casco producerer foruden cykelhjelme også hjelme til heste- og skisport og til den profesionelle sektor indenfor politi og brandvæsen.  Casco Full Air RCC er en 2in1 hjelm til landevej og MTB med aftageligt visir.

Specifikationer

 • Størrelse: Unisize 56-59
 • Konstruktion: Multilayer Emould EN 1078
 • Mystyle: Individuel farvestribe som tilvalg
 • Ventilation: 20 + Full Air
 • Vægt: 305 gram
 • Farver: Sort/Crom, Hvid/Orange, Sort, Sort/Gul,
 • Pris: kr 1.299,-

Afprøvning
Hjelmen leveres hygiejnisk emballeret i en hermetisk lukket plastikfolie. Finish og forarbejdning virker tilforladelig. Specielt den ydre skal som er ført helt ind i hjelmen på undersiden imponerer. Subjektivt virker hjelmen en anelse højere end tilsvarende hjelme. Dette skyldes at der er næsten fri gennemstrømning i toppen af hjelmem, hvilket borger for rigtig god ventilation. Hjelmen har 21 ventilationshuller hvor det mest iøjnefaldende er det store indsug i fronten lige over visiret. Full RCC er en Unisize med hovedomkreds mellem 56 og 59 cm.

Hjelmen har en fem punkts understøttet og udtagelige skum fingerpude der er vaskbar. Justeringen i nakken foregår med et stort drejehjul. Nakkejusteringen kan endvidere justeret i højden i fire step. Remmene er fæstnet med et klipsystem, så de kan tages af og vaskes. Et lidt sjov detajle er låsen til remmen under hagen, klikkes i et par metalringe, der minder om systemet fra Casco ridehjelme. Let at lukke men lidt mere besværligt og anderledes, når den skal åbnes, ved at trække skråt nedad i en lille snor.

Fordi Casco benytter et par metalringe sidder remmene væsentligt bedre omkring ørene and andre hjelme, da bevægelsen i dem, er helt fri. Hjelmen har en god allround pasform, hvor specielt ryttere med en rund hovedform vil befinde sig godt. Den går tilpas langt ned i nakken uden at genere. Som et ekstra pift kan tilkøbes løse remme i forskellige farver “MyStyle”, til dit eget personlige individuelle look.

Ventilationen er fremragende, specielt i toppen. Et punkt hvor den skiller sig ud, er ved langsom kørsel, hvor den ikke i samme grad bliver meget varm og kogende at have på. Lidt anderledes forholder det sig i fronten, hvor der stadig samler sig nogen sved i, formodentlig pga. af den store pude omkring indsugningen.

Visiret hører til de mindre af slagsen, så det generer mindre når der cykles på landevejsraceren, men ellers er det let at tage af.  Testmodellen med visir i krom havde nogle irriterende refleksioner i kraftig modlys.

Plusser

 • Ventilation
 • Pasform
 • Design

Minus

 • Vægt
 • Rembeslag

Konklusion
Casco Full RCC er en af markedets bedste hjelme når det kommer til ventilation, specielt ved lav hastighed imponerer den, og er helt i top balndt de absolut bedste. Pasformen er over gennemsnit. Lidt høj vægt og et anderledes låsesystem trækker en smule ned i den samlede bedømmelse.

Link

CYKELPORTALEN