CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Café du Cycliste Solange TEST: Café du Cycliste Solange
Vi har testet en usædvanlig lækker fleece. cykeltrøje til de kolde dage og for dem der sætter pris på cykeltøj lige godt on som... TEST: Café du Cycliste Solange

Café du Cycliste skylder sit navn og etos til en lille café i Nices bagland. Et sted, der på skift var et post-ride stop og et pre-ride mødested for cyklister i alle klasser.

Det var dér, at Remi Clermont, den kreative kraft bag Café du Cycliste, så et behov for cykeltøj, der gik ud over det småkageformede, klubfarveklædte tøj på pro-cyklingscenen. “Jeg var fascineret af, hvad folk havde på,” husker Remi. “Ingen af ​​os var professionelle, så hvorfor var vi klædt på, som om vi var, med  logoer, sponsorer og holdfarver. “For mig handler tøj om at have det godt, og det er lige så vigtigt på cyklen, som af den” forsætter han.

De seneste 12 år har de udviklet og producerer cykeltøj der kombinerer solid, teknisk ekspertise med moderne Côte d’Azur-æstetik og branded  er et af tidens mest hippe cykeltøjsmærker ikke mindst blandt gravel og bikepacking cyklister. Til denne test kikker vi nærmere på den seneste farve variant af deres  Solange vinterjakke/trøje som har været på markedet nogle år.

Specifikationer

  • Materiale:  97% polyester (genbrugt)  3% elastane
  • Features: Brystlomme med lynlås, tre ryglommer, elastik i liv, lukkede ærmer
  • Farver: Orange Graphite, Red, Creme
  • Størrelser: XS, S, M, L, XL, XXL
  • Pris: Set til kr. 1.499,-

Afprøvning
Umiddelbart ligner Café du Cycliste Solange mere en af de populære skovmandsskjorter, end en cykeltrøje/jakke. Og det er netop hele essensen i produktet og Café du Cycliste filosofi at producere cykeltøj hvor du ikke skal ligne en, ja undskyld mig,  cykelklovn.

Smag og behag er som bekendt forskellig og om du på cyklen vil ligne en klovn eller en skovarbejder kan der sikkert debatteres om i timevis. Solange er ihvertfald forfriskende anderledes og mere hen ad casual tøjstil med cykelspecifikke features..

Udvendig er trøjen fleeceagtig med indvævet mønster. Et trøje man rent subjektivt har lyst til at tage på. Indvendigt er vævningen meget tæt og kombinationen af den høje hals og de helt lukkede håndled gør at der opstår et varmeislolrende luftlag på indersiden.  Det betyder at jakken føles mere varm end man  rent umiddelbart skulle tro.

Trods materialet, er snittet meget tætsiddende og størrelserne ret små, set med skandinaviske øjne, hvorfor mange nok skal gå en størrelse højere op end de er vant til, specielt hvis du er en smule bred omkring maven. Solange fås i specifikke størrelser til både mænd og kvinder.

Jakken er uhyre behagelig at have på og giver en god komforttemperatur på de kolde forårs- og efterårsdage samt milde vinterdage. Den er ikke 100 % vindtæt men alligevel tilstrækkelig til at du kan bruge den evt med en vindtæt svedundertrøje.
Omkring de 8-10 grader kan trøjen sagtens bruges alene med et basislag indenunder. Bliver det meget koldere skal den suppleres med noget vindtæt. En vindtæt front på indersiden ville have afhjulpet at den kunne bruges hele året på v0res breddegrader.

Jakken er ikke vandtæt men vandafvisende og klarer nemt en byge. En fin detajle er at den tørrer meget hurtigt. Solange må kun maskin vaskes ved 30 grader og ikke tørretromles eller stryges. Den tåler heller ikke blødgøringsmidler.

Café du Cycliste Solange er en lækker trøje med meget høj komfort til dem som gerne vil have en cykeltrøje som afviger for den vante cykeltøj design og snit. Dens høje bærekomfort og temperaturregulering gør den lige velegnet onbike som offbike.

Solange er som skabt til Bikepacking hvor du vil kunne klare dig med kun denne trøje gennem det meste. Det primære brugsmønster er ikke konkurrence, men afslappet gravel- og bikepacking cykling.

Konklusion
Café du Cycliste Solange er ikke en cykeltrøje/jakke i traditionel forstand. Med et design der er mere casual, men alligevel med cykeltøjs funktionalitet får du en jakke/trøje der kan bruges til lidt af hvert både on og off cyklen på den kolde årstid og på de kolde morgener og aftener.

Link

 

CYKELPORTALEN