CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bollé The One Premium Road TEST: Bollé The One Premium Road
En nytænkende multifunktionel cykelhjelm med flere funktioner så den kan tilpasses efter behov og årstid. TEST: Bollé The One Premium Road

Bolle-The-One-Premium-10

Udbudet af cykelhjelme er kæmpe stort, så der skal noget særligt til når man vil trænge igennem som ny producent. Tit og ofte skal vi finde de helt store nyskabelser fra producenter som egentlig har haft et andet fokusområdet end cykling.  Franske Bollé startede indenfor skisportsområdet med briller og hjelme, så deres tilgang har været noget mere ud af boksen under udviklingen af The One Premium Road.

Bolle-The-One-Premium-06

Historien om Bollé begynder i den lille franske by Oyonnax i 1888. Seraphim Bollé første produkter var smykker i naturmaterialer.  Efter anden verdenskrig er firmaet blandt de første til at bruge det nye vidundermateriale Nylon i beskyttelsesbriller.  I 1956 lancerer Georges  Bollé de berømte katteøjne solbriller, som siden har dannet skole for de fleste andre. Fire år after lanceres de første skibriller og nu går det for alvor stærkt og Bollé  anses idag for et af de førende brands indenfor sportsbriller.  125 år efter starten dækker de området, skisport, gofl, tennis og cykling. Herudover har de en stor kollektion af briller til dagligdagsbrug.  Cykelhjelme er seneste forretningsområde og egentlig udvikket ud fra deres store erfaring indenfor skisport.

Bolle-The-One-Premium-02

Bollé har idag 5 modeller i programmet alle afledt af topmodellen One Premium Road, der er genstand for denne test.  Bollé har med denne cykelhjelm ville nå en bred gruppe af cyklister som cykler hele året og med forskellige preferancer lige fra mountainbike, til landevej og tritathlon.  Med udgangspunkt i en traditionel In-Mould hjelm har man udstyret den med forskelligt tilbehør som kan tages af og sættes på, efter behov og personlige preferancer. Det omfatter et MTB visir, to aeropaneler til afdækning af  ventilationshullerne, en vinterhueindsats og en baglygte. Herudover har hjelmen huller til opbevaring af cykelbriller, en sikkerheds QR kode og Click Fit system samt en transportpose.

Bolle-The-One-Premium-03

Se flere billeder af The One Premium Road her

Specifikationer

  • InMould med 31 ventilationshuller
  • Aftageligt MTB visir
  • Aftagelige Aeropaneler
  • Aftagelig baglygte
  • Udskiftelige Inliner vinter/sommer
  • Størrelser: 54-58, 58-62 cm
  • Vægt: 280 gram (45 gram aero)
  • Farver: rød/sort, blå/sort, gul/blå, sort, hvid/grå
  • Pris: Kr. 1399,-

Bolle-The-One-Premium-04

Afprøvning
Det første indtryk når hjelmen pakkes ud er ret voldsomt og bastant, primært fordi aeropanlerne sidder på. Under hjelmen finder man en pose med alt tilbehøret som ud over de to aeropaneler er et løst MTB visir, en baglygte, klistermærker med QR-kode, der linker til en app, hvor man kan indtaste sine nødinformationer, samt vinterhuen en lille manual og en transporttaske.

De to areopaneler tages let af hjelmen som nu fremstår noget mere luftig med sine mange ventilationshuller. Fronten er præget af et stort aflangt hul i midten og to store huller i siden. Her sætter man sine cykelbriller omvendt når man ikke ønsker at have dem på. En praktisk detajle man hurtigt kommer til at sætte pris. Hullerne er naturligvis designet til Bollé egne briller men fungerer også upåklageligt med alle andre, som alle sidder tilstrækkelig fast. Selve hjelmen virker meget stabil konstrueret. og er visuelt kendetegnet med den næsten kampvognsagtigte bagende med de kraftige luftlameller. Trods den megen sikkerhed er vægten alligevel pænt lav omkring de 280 gram.

Bolle-The-One-Premium-08

Men det primære for de fleste brugere vil naturligvis være den meget store alsidighed hjelmen lægger for dagen med sit meget tilbehør. Vil du reducere luftmodstanden eller bare luftflowet på de kølige dage kan de to aeropaneler sættes på. De klikkes let på plads. Man kan kombinere alt efter om man ønsker høj ventilation, aerodynamik, eller en blanding. På de lidt kølige dage hvade jeg glde af montering af kun det forreste panel.  Baglygten monteres bagest ved at tage en kuglepen eller blyant og skubbe logoet ud, og monterer baglygten. Lygten drives af et af de små CR2032 batterier og har fast eller blinkende lys som aktiveres med en touch kontakt. Den kan blinke eller lyse konstant.
MTB visiret monteres ved at fjerne de to små logo dækplader i hver siden af hjelmen og klikke det på plads. Visiret blokerer ikke brillehullerne og luftindtagene. Sluttelig monteres vinterhuen ved, at man tager polstringen ud og sætter vinterhuen i, i stedet, og køre stropperne igennem. Efter denne operation skal man lige justere bespændingshjulet for at få det korrekte fit igen. Eneste ulempe ved huen er at den ikke går særlig langt ned i nakken. Hjelmen har været brugt i de sene vintermåneder med både hue og aeropaneler monteret og den kombination udkonkurrere de fleste løse hjelmovertræk og huer.

Bolle-The-One-Premium-05

Pasformen på hjelmen er rigtig fin, da der er prioriteret en ret gennemsnitlig rund hovedform, men ikke mere end at man kan justere med nakkehjulet og ved at flytte remmene. Allerede efter få kilometer mærker man subjektivt ikke meget til hjelmen og det er positivt. Dette gør sig gældende både offroad og onroad. Den bliver hvor den skal.

Hjelmen har været testet over godt to måneder både på landevej i byen og i skoven. Selvom aeropanelerne sidder ret løse rasler de, heller ikke offroad, og de faldt på intet tidspunkt af.  Som Aerohjelm og vinterhjelm er kombinationen tæt på den ideele løsning, og i åben tilstand er ventilationen fuldt ud tilstrækkelig til at holde ens hoved afkølet. Brilleholderen er simpelthen genial, den burde være standard på alle cykelhjelme. I tilgift er det også en rar sikkerhedsfaktor altid at have en lygte i nakken hvis man skulle blive fanget på en mørk landevej. QR koderne vil udrykningsfolk og pårørende sætte pris på hvis uheldet skulle være ude.

Bollé The One Road Premium er for denne tester tæt på den perfekte og eneste hjelm til cyklisten som cykler alle disipliner fra triatathlon til landevej gennem byen og i skoven hele året. Nu venter jeg kun på The One Bike.

Bolle-The-One-Premium-07

Konklusion
Bolle’ One Premium Road er en forfriskende nyskabelse på cykelhjelmområdet.  Med sine rige tilpasningsmuligheder, vil den kunne tilfredstille en stor skare af cyklister og udfylde behovet for kun at have én hjelm til alle cykeldisipliner og årstider. Et gennemtænkt og fornuftorienteret cykelprodukt som får vores varmeste anbefaling.

Vurdering-5

Bolle-The-One-Premium-09

Link

CYKELPORTALEN