CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Bollé Eco React Visor TEST: Bollé Eco React Visor
Vi tester en funktionel og nyttig cykelhjelm med vipbar visir, der kan bruges af alle typer cyklister TEST: Bollé Eco React Visor

Historien om Bollé begynder i den lille franske by Oyonnax i 1888. Seraphim Bollé første produkter var smykker i naturmaterialer.  Efter anden verdenskrig er firmaet blandt de første til at bruge det nye vidundermateriale Nylon i beskyttelsesbriller.  I 1956 lancerer Georges  Bollé de berømte katteøjne solbriller, som siden har dannet skole for de fleste andre. Fire år after lanceres de første skibriller og nu går det for alvor stærkt og Bollé  anses idag for et af de førende brands indenfor sportsbriller.  125 år efter starten dækker de området, skisport, gofl, tennis og cykling. Herudover har de en stor kollektion af briller til dagligdagsbrug.  Cykelhjelme er seneste forretningsområde og egentlig udviklet ud fra deres store erfaring indenfor skisport.

Udbuddet og bredden af cykelhjelme, er efterhånden kæmpestort, og trods producenternes omhu for at gruppere og katagorisere hjelme indenfor cykelsegmenter som landevej, mountainbike og gravel går mange af de enkelte features igen i alle grupper, og gør derved ofte endnu mere uoverskueligt for dig som forbruger at foretage det for dig bedste valg.

Er Visir på cykelhjelmen kejserens nye klæder

Til denne test har vi haft hovedet under en ny cykelhjelm fra franske Bollé der ikke er ukendte i at tilføje eksisterende hjelm katagorier nye features. Hovedfeaturene på deres nye ECO React Visor er ud over stor brug af genbrugsmaterialer, den aftagelige og nedklappelig visir, der gør den velegnet for en bred gruppe af cyklister.

Specifikationer

  • Materialer: 20 % genbrugbare, Thermogrip® rubber,
  • Features: Vipbar og aftageligt visir,Click-to-fit, magnetlukke,
  • Certifikater: EN/ISO 12312 Cat 0
  • Farver: Mat grå, bronze
  • Størrelser: S (52-55), M(55-59), L(59-62)
  • Vægt: 350 gram
  • Pris: set til kr. 1.599,-

Afprøvning
Bollé ECO React Visor er stort set identisk med den eksisterende React hjelm, bortset fra hjelmskyggen som her er erstattet med et nedklappeligt visir.
Hjelmen er udstyret med 12 ventilationshuller, der giver en god luftgennemstrømning i kombination med de indvendige kanaler i selve skallen. Indvendig er der er 5 aftagelige pads der kan vaskes. Hjelmen fås i tre størrelser og kan justeres i nakken med deres Click-to-fit drejehjul. Finish og forarbejdning er til UG med et neutralt design.

Bæreremmen kan justeres omkring øerne, og lukket under hagen er med Fidlock magnetlukke. Bagtil er hjelmen brat afsluttet, samtidig med at den rækker langt ned og beskytter nakken. Foran er monteres det store glasklare visir, der kan justeres op og ned. Det er endvidere helt aftageligt via de to store låse/drejeknapper.

Da visiret sidder uden på hjelmen, er det også muligt at bruge hjelmen hvis man er brillebruger. Her er rigelig plads til store brede firkantede briller uden at de støder på selve visiret. Viseret giver god beskyttelse mod vind og vejr og specielt brugere af de hurtige speedpedelec vil have gavn af visiret.  En lille sidegevinst, er at vinden ledes væk fra ørene hvorved det er lettere at høre den omgivende trafik. Som dagligdagscyklist hvor hjelmen ofte tages af og på adskellige gange i løbet af dagen, er det en stor behagelighed og en meget bekvem løsning med det vipbare visir, så øjnene altid er beskyttet. Eneste ankepunkt er manglen af en smule kontrast forstærkende farve i glasset til gråvejr og aftenkørsel.

Hjelmen sidder godt og behageligt men føles subjektivt en smule tungere end andre hjelme.  Ventilationen er i top også med visiret oppe. Hjelmen er for størsteparten bygget i genbrugsmaterialer, hvilket vejer højt for mange mht bæredygtighed.  Hjelmen har ingen MIPS membran, men overholder stadig alle ISO normer omkring sikkerhed.

Konklusion
Bollé React Visor er en glimrende allround cykelhjelm både til almindelige- og elcyklister. Visiret vil for mange ikke mindst brillebrugere været en kærkommen feature. I tilgift afskærmes ørene, så vindstøj reduceres en smule.

Link

CYKELPORTALEN