CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Beeline Velo 2 TEST: Beeline Velo 2
Med Velo 2 har Beeline begået lidt af en genistreg med en lille og fiks navigationsenhed der gør det væsentlige at guide dig... TEST: Beeline Velo 2

Vores moderne verden er i høj grad præget af “Nice to have” mere end “Need to have” Dette gælder også basal navigation fra A til B. Nøgternt set kan den moderne smartphone, vi alle render rundt med, alt hvad du har brug for både mht til navigation og opsamling af cykeldata. Men den moderne smartphone er skrøbelig og trods løbende forbedringer stadig lidt af en batterisluger. Der et kæmpe marked for store og ofte dyre og komplicerede GPS enheder, der for den helt almindelige cyklist er inderlig overflødige og mere “Nice to Have” Det står naturligs alle frit selv at vælge, men ofte forsvinder overskulligheden, for de disse enheder med alle deres features, der for størstepartens vedkommende går på primært træninganalyse.

Beeline Velo kom til verden som et succesfuld crowdfunding projekt, og er sådan set bare en “dum” enhed der henter data fra mobilos  og viser dem i overskuelig form på en lille urformet  dims. På baggrund af tilbagemeldinger og erfaringerne fra den første model Læs vores test af den her, lanceres  efterfølgeren Velo 2, der skulle vær forbedret på en række punkter.

Specifikationer

  • Dimensioner: Ø56 x 15 mm
  • Funktioner: hastighed, gennemsnithastighed, tilbagelagt distance, total distance og ETA
  • Opload af GPS tracks
  • Connectivity: Bluetooth 4 og Strava
  • Opladning: USB-C
  • Drift: 11 timers brug og 18 mdr standby.
  • Tilbehør: ladekabel, holder, 4 gummistraps, manual
  • Ekstra tilbehør: løse holdere og etui
  • Pris: godt kr.700,-

Afprøvning
Beeline Velo 2 har stort set samme design og funktionalitet som forgængeren som et simpelt rundt og overskueligt ur  helt uden synlige knapper. Men i modsætning til forgængerens smarte gummi beslag der både fungerede  til befæstigelse på styr/frempind og til opbevaring, har Velo 2 nu fået en drejefatning der naturligvis ikke er kompatibel med andre.  Den disposition forstår vi ikke, da det netop var den gamle models helt store fordel at man kunne sætte den på og ateg den af på alle cykler uden at efterlade eller skulle montere noget beslag. Samtidig var den også en fiks opbevaring. Læs testen her. Det kan den stadig men skal nu fumle med et beslag/fatning og gummeringe samt købe et løst etui til opbevaring.

Før start:  oplad og download app. Herefter parres de to enheder. Nå der ikke er forbindelse til app fungerer Velo 2 udelukkende som et ur. Al opsætning og planlægning af rute foregår på appen, der er forbilledlig enkel at bruge.  Du kan søge på navne eller lave grafisk navigation direkte på kortet. Og det fungerer, endda bedre end Komoot som ellers på mange måder er referencen.

Når der er forbindelse til Velo 2 skifter det lille km ikon farve til gul. Så snart du trykker Go på den planlagte rute på appen vises navigationen meget forenklet med angivelse af retning og en pil. Når der er flere valgmuligheder vises et lidt større kortudsnit og antal meter til der skal skiftes retning. Dette kan du vælge at få underbygget med en lydalarm som indstilles i appen. Du skifter mellem navigation og de basale computer funktioner ved at trykke for oven eller neden på displayet. Den rød og grønne streg er til start/stop af navigationen og bruges endvidere ved lysindstilling af skærmen.

Når destinationen er nået vises et lille sammendrag af turen med nøgledata.  Sammenlignet med Velo 1 er det nu muligt også at kunne oploade  ruter og synkronisere med Strava. Desværre fungerer den ikke sammen med Komoot, hvilket er en smule underligt taget den primære brugergruppe i betragtning. Ligesom sin forgænger er den til dem som tit er på farten på forskellige cykler. Den er perfekt på en delecykel i en by du ikke kender… Ligesom forgængeren kan du give dine cykelture karakterer som kan deles (valgfrit) med andre.

Konklusion
Er du typen der vil have navigation på den helt simple måde, er Velo 2 oplagt.  Den en simpel og intuativ og drager fordel af alt det som din smartphone i forvejen kan. App er forbilledlig enkel at bruge. Et skole eksempel på at gøre tingene simple og smarte,

 

Link

Det lille etui der kan rumme både enhed og tilbehør kan købes som ekstraudstyr

CYKELPORTALEN