CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Alba Optics SOLO TEST: Alba Optics SOLO
Med SOLO får du en lækker forarbejdet sportsbrille som kan bruges til meget enden end lige cykling. Opto Clip brilleindsatsen er et ekstra plus TEST: Alba Optics SOLO

SOLO er en retro moderne nyfortolkning af den klassiske Aviator solbrille. Der er tale om en sportsbrille  lige velegnet til cykling som vandring-, vand- og skisport. I en tid hvor alt skal gøres op i at være hurtigts og mest aerodynamisk, er Alba’s statement dejlig forfriskende Rasmus Modsat  “Alba Optics doesn’t make you faster.  The goal is not to finish first, but to get wherever you want, in any condition” siger de to grundlæggere Piergiorgio & Luca.

Efter lidt snak frem og tilbage var Alba Optics der forøvrigt er et italiensk brand  venlige at sende os en test sample med fotokromatiske linser samt en brilleindsats.   Der fås endvidere en standard monokromatisk linse i kontrastrig gul eller traditionel smoke. Stellet findes i to farver, sort og hvid.

Specifikationer

  • Materiale: TRGO
  • Optik: Fotokromatisk
  • Vægt: 38 gram
  • Tilbehør: brille click on
  • Farver: White Milk og Black Ink.
  • Pris: kr. 1.257,- og 2.226,- afhængig af glastype

Afprøvning
SOLO er en flot udført solbrille med en masse gennemtænkte funktioner. Finish og forarbejdning er  i absolut topklasse.  Designmæssigt afviger den fra de gængse cykelbriller med buet front. Design mæssigt er der tale om en stor og bred brille primært pga af de tildækkede sider omkring øjnene, der forøvrigt kan afmonteres. Den kan godt minde en smule om en sikkerhedsbrille.  Brillestængerne kan justeres i længden i fem steps. Der medfølger to forskellige næseklemmer i gummi. og en lille pose og en pudseklud til brillen.

Trods det lidt klodsede udseende sidder brillen rigtig godt. I modsætning til de meget udbredte og buede cykelbriller er udformningen af glassene væsentligt fladere hvilket giver et meget bedre udsyn uden forskydninger.  Med de aftagelige sidestykker på plads er øjnene fuldt afskærmet for vind. Det betyder også at ventilationen trods de to revner i toppen af glassene og i midten af stellet kunne være lidt bedre, specielt ved lav fart. De fotokromatiske glas reagerer meget hurtigt når du bevæger dig fra skygge til sol mens de er markant langsommere den anden vej. Glassene har det meste af tiden en svag farvning også indendørs. I fuld sollys er de behagelig afdæmpede. Ydersiden af  glassene er med en reflekterende grøn nuance på ydersiden.


Som ekstra udstyr fås en løs brilleindsats som er meget større end de fleste andre vi har stiftet bekendskab med. Udformningen gør at der rent faktisk med fordel kan monteres glas med glidende overgange. Fordi bueningen er mindre er det muligt at sætte meget kraftige og tykke glas i. Noget som ofte er et problem på de mere almindelige cykelbriller med indsats. Så er du meget nærsynet er SOLO en af få som kan honorerer dette. Der er god plads mellem indsats og øjne så man sjældent oplever de støder på.

Alba Optics SOLO er en rigtig god multi sports solbrille hvis store synsfelt og optiske brilleindsats er de væsentligste plusser. Er du på udkik efter en universelt anvendelig solbrille er den et godt bud.

Konklusion
Alba Optics SOLO er en lækker solbrille med bred funktionalitet til flere forskellige sportsaktiviteter. Den imponerer med god bærekomfort og fremragende synsfelt. Den optiske indsats er et ekstra plus for brillebrugere med svær synsnedsættelse.

Link

CYKELPORTALEN