CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

En cykel skuldertaske som skabt til det våde danske klima.

Markedet for skuldertasker er meget stort, men AGU Tomeka som er genstand for denne test er en skuldertaske som er specielt udformet til at have over skulderen og omme på ryggen, når man cykler. I tilgift er den også 100 % vandtæt.

  • Dimensioner: 46 x 32 x 13 cm
  • Vægt: 975 gram
  • Volumen: 22.5 liter

Afprøvning
Det første man bemærker ved tasken, er at det vandtætte nylonmateriale er ret tyndt og meget fleksibelt. Det er bestem ikke noget vi er vandt til på andre vandtætte tasker. I tilgify er tasken også meget let, lige under et 1 kg.
Tasken har en stor bred skulderrem hvor remmen justeret ved hjælp af en stor klaplås, hurtigt og nemt.  At tasken er tiltænkt brug på cykel er der flere detajler som vidner om.  Rammen er fastgjort asymetrisk, hviklet betyder at tasken altid bliver omme på ryggen. Samtidig betyder det også eat den sidder best hvis den tages på højrevendt. En anden detajle er den forede bagside som både skåner ryggen og gør at tasken bliver hvor den skal.  Skulderpuden i gummi er god bred men giver ikke videre megen støtte til skulderen når tasken er tungt lastet.
Tasken rummer ca 22 liter i et stort rum og der er tilgang via en vandtæt lynås som kan lynes fra hver side. Den går lidt stramt og trægt i starten men bliver bedre efter nogen tids brug. Et tip er at give den lidt silikone.  Ud over nogle smålommer og en netpose er der ikke yderligere opdeling af det store rum.  Det er en stor mangel at der ikke er en foret lomme til bærbar pc-er. Som det er nu roder papirer og bøger meget rundt ikke mindst fordi tasken ikke har nogen afstivning.

Tasken sidder godt når man cykler og den bliver oppe på ryggen og den yder 100 % beskyttelse mod vand.

Konklusion
Agu Tomeka er en af de få skuldertasker som er garanteret vandtæt. Det gør den oplagt som taske til helårsbrug.  Desuden er den konstrueret til at skulle cykle med. Kan man leve med fraværet af en foret lomme til bærbar PC får den vores anbefaling alene af den grund.

Dem vejledende udsalgspris er kr. 825,-

Link

CYKELPORTALEN