CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: AGU M710 Vinterstøvle TEST: AGU M710 Vinterstøvle
Vi tester en fornuftigt og prisrimelig vinterstøvle som vil kunne tilfredstille 90 % af dem som cykler om vinteren. TEST: AGU M710 Vinterstøvle

Er cykling  primært en søndags fornøjelse, kan de fleste sagtens klare sig gennem en typisk dansk vinter med et sæt overtræks sko. Cykler du derimod dagligt måske frem og tilbage på arbejde, eller syntes du bare at skoovertræk er for besværlige i brug og trods fabrikanternes lovord, sjældent holder meget mere end en sæson, kan et sæt vinterstøvler/sko være et godt alternativ.

Træt af skoovertræk ? Cykelportalen tester en prisrimelig vintersko/støvle fra AGU

Til dennne test har vi kikket nærmere på en prisrimelig model fra hollanske AGU.  AGU M710 er som de selv kalder den, en MTB støvle. Der er dog intet i vejen for at bruge den til alle former for cykling herunder den meget hype gruscykel.

Specifikationer

  • Materiale: Vandtæt overdel
  • Sål: hård plastik med aftagelige spikes, SPD kompatibel
  • Features: Fleece foring
  • Spændesystem: Snørebånd, Vandtæt lynlås, Velcro
  • Størrelser: 39 til 46
  • Pris: set til 699,-

Afprøvning
AGU M710 er en klassisk udformet MTB støvle helt i sort, med vandtæt overdel.  Skoen er med snørebånd der justeres med en klemmelås. Støvlen har vandtæt lynlås og velcro flap øverst. Sålen er i hård plastik, der på visse underlag er meget glat at gå i. Der medfølger et sæt spikes i plastik til at skrue i tåspidsen. Skoen har en rimelig god pasform, men personer med en meget bred forfod skal nok gå et nummer højre op end hvad de plejer. I bunden er der udskæring til SPD klampe, fire huller der kan justeres frem og tilbage.  Der er fuld undersænkning så alle de gængse klamper fra Shimano, Crankbrothers m.m  ikke rager ud, når du går. Sålen er meget stiv og skoen føles subjektivt mindre eftergivelig end mere almindelige cykelsko, grundet det ekstra foring og den vandtætte overdel.

Indvendig har skoen en meget traditionel tynd sål i bunden, mens siderne er foret med et tynd fleece lag. Det betyder i praksis har skoen er rigelig varm for de fleste med almindelige tynde strømper.  Det primære gode regel er at der skal være luft i skoen, hvis du skal kunne holde varmen i tæerne over mange timer. Skoen har indvendig snørebånd som jeg i praksis sjældent spændte til, da den stramme vandtætte lynlås rigeligt strammer skoen til. Snøren kan med fordel kortes af, da den fylder en del indvendig under overdelen. Øverst er der en stor strap med velcro der lukker skoen helt tæt, og forhindrer  vand i at trænge ind fra oven. Agu M710 er en fornøjelse at rengøre efter brug. En tur under rindende vand eller bare en våd klud klarer det meste.

Der findes cykelsko til vinterbrug som er endog meget dyrere end den testede AGU model, men taget i betragtning at de fleste kun skal bruge sådan en sko en forholdvis kort periode, syntes det i vores optik inderligt overflødigt at bruge store summer på et sådan stykke tilbehør, men valget og pengepungen er naturligvis din egen :o).  I den sammenhæng er AGU M710 et godt og fornuftigt køb ikke mindst i forhold til de mange skoovertræk der sælges til næsten samme pris eller højere. De eneste ankepunkter er en lidt glat sål og manglende reflekser på hælen.

Konklusion
AGU M710 er en snusfornuftig vintersko/støvle uden nogen reelle svagheder. Den er varm og vandtæt, har god pasform og opfylder med god margen det som langt de fleste med rimelighed vil kunne stille af krav til en vinter cykelsko der nøgternt set kun skal bruges en eller to måneder om året.

Link

CYKELPORTALEN