CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Duck Smart Test af Duck Smart
Duck Smart er bionedbrydelige rengøringsprodukter til cyklen. Vi har testet et par stykker af slagsen. Test af Duck Smart

DuckSmart06

DuckSmart  er en række nye rengørings- og plejeprodukter til cyklen, på det danske marked.  Firmaet er engelsk og blev grundlagt i 1990 af Gary Bennett. Alle deres produkter er kendetegnet ved at være bionedbrydelige. Desuden er de emballeret i genbrugsmaterialer.  De fleste af deres produkter kan foruden brug på cykler, også benyttes på biler og motorcykler. Duck Smart forhandles i Danmark af Cykelgear.dk.  Til denne test har vi prøvet Duck Smart Earthmover som er et universal rengøringsmiddel, Duck Smart Mudslider der er et plejeprodukt og endelig Duck Smart Bike Ezee som er et rengøringsprodukt til brug uden vand. De testede produkter var i henholdvis 500 og 1000 ml flasker med forstøverhoved.

DuckSmart04

Duck Smart Earthmover
Er et universal rengøringsprodukt. Består af 10 forskellige kemiske ingredienser som er en blanding af blødgørere, rengøringsmidler og opskumningsmidler. Mulighed for valg mellem skum eller spray. Skum gør at fastsiddende snavs frigøres lettere. Sikker at bruge på lak, kulfiber, skivebremser, aluminium, gummi og titanium. PH neutral og biologisk nedbrydelig, og selvfølgelig komplet “Duck friendly”

  • 1000 ml
  • Pris. kr. 69,-

DuckSmart03

Duck Smart Mudslider
Skaber en afvisende hinde på cyklen, og cyklens dele, der hjælper med at reducere ophobning af mudder, snavs og fedt.  Gør det lettere at vaske cyklen efter endt tur. Skidt preller meget nemmere af uden at sætte sig. Giver en skindende overflade og reducerer dit ​​vandforbrug. Mud Slider kan bruges på hele cyklen, og er den perfekte makker til Duck Smart Earth Mover, efter rengøring af din cykel med Earth Mover, kan du med fordel give din cykel en Mud Slider behandling

Produktet er biologisk nedbrydeligt, og “Duck friendly”

  • 1000 ml
  • Pris kr. 79,-

DuckSmart05

Duck Smart Bike Ezee
Ezee er til rengøring af cykel og dele uden brug af vand. Spay på og tør af. Midlet er velegnet til fjernelse af  lettere skidt, støv, snavs, olie, og trafik film. Virker også på kulfiber, titanium, samt matte og lakerede dele. Kan også bruges til rengøring af cykelhjelmen og Kamera linser. Ud over fjenelse af skidt lægger den en beskyttende belægning der skulle forhindre at snavs og mudder binder til din cykel

Bike Ezee indeholder PTFE der er sikker at bruge på alle mærker af skivebremser uden risiko for forurening

  • 500 ml flaske inklusiv forstøver
  • Pris kr.69,-

DuckSmart02

Afprøvning
Alle tre produkter blev prøvet på forskellige typer cykler og rammematerialer samt cykelkomponenter, under forskellige forhold. Lige fra fugtig jord og skidt, til flere dage gammelt og fuldstændig indtørret mudder og jord. Earthmover sprøjtes på og man lader det sidde og virke nogle minutter. Man kan vælge almindelig spray funktion eller skumfunktionen der lægger et tykt lag skum. Denne funktion er meget effektiv hvis cyklen har flere dage gammelt udtørret og fastgroet jord på sig. Man kan tydeligt se at skummet løsner og frigør urenheder. Bagefter skylles cykel og dele med vand. Evt kan man knubbe efter med en blød børste. Det sidste er dog sjældent nødvendigt. Et godt fif er at bruge den til en beskidt kæde. Sprøjt et tykt lag skum på kæden og lade det virke nogle minutter, og skyl den så ren. De kæde bliver som ny. Husk at eftersmøre den. Alt i alt et godt og effektivt produkt som gør cykel og komponenter rene.

duck-smart-10

Mudslider kan med fordel benyttes efter behandlingen med Earthmover. Den ligger en tynd skinnende hinde som forhindrer skidt i igen at sætte sig.  Om den forhindrer skidt i at sætte sig kunne jeg ikke konstatere men den efterlader cyklen super blank. Perfekt hvis cyklen skal sælges i Den Blå Avis.

Bike Ezee er til de lettere rengøringsopgaver hvor du ikke har adgang til  vand,  f.eks til cykelløb eller indendørs. Produktet sprayes på og tørres efter med en tør klud. Så længe urenhederne ikke er for voldsomme og fastgroet, virker det fint. En god ting er at rammer bliver fint vandafvisende, man kan tydeligt se vandråber prelle lettere af.  En lille biting er at gummibelagte overflader og kabelstrømper får en lidt klæbrig overflade efter behandlingen.

DuckSmart08

Konklusion
Trods et lidt  popsmart navn, er Duck Smarts produkter yderst fornuftige. De giver fuld valuta for pengene ikke mindst set i forhold til mange konkurrerende produkter til en meget højere pris. Duck Smart Earthmover indgår nu som vores favorit universalrengøring til cykler og dele.

Vurdering-5

Duck Smart Earthmover

Vurdering-4

Duck Smart Mudslider

Vurdering-3Duck Smart Bike Ezee

 

Link

CYKELPORTALEN