CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Biologic Kanga Rack Test af Biologic Kanga Rack
Kange Rack er et bedre alternativ til den traditionelle styrtaske, da ens styregenskaber bevares. Test af Biologic Kanga Rack

Kanga-Rack-02

Den traditionelle styrtaske er en udmærket og bekvem måde at tranportere små lette ting,  men skal du have lidt mere med findes der bedre alternativer. Tern Kanga Rack blev oprindelig udviklet af tyske Rixen & Kaul bedre kendt for deres KlikFix tilbehør og tiltænkt til montage på styret.  En disposition som syntes noget voldsom. Foldecykelspecialisten Tern har formodentlig kikket nærmere på Bromptons Front Carrier Block som monteres på stellet, og har udviklet deres eget Luggage Truss beslag til montering på rammen. Her sidder det for det første meget bedre fast, og få det andet påvirker det ikke cyklens styregenskaber.  Med med lidt modifikationer kan det også bruges på de fleste andre cykler.  Selve Kanga bagagebæren er designet til at bære  f.eks en rygsæk, computertaske, eller en indkøbspose. Med et remsystemet kan man justeres og spænde forskellige størrelser og typer af bagage fast.  Den maksimale lastkapacitet er 7 kg (15.4 lb)

Kanga-Rack-05

Afprøvning
Umiddelbart kan den lille bagagebærer godt forveksles med et barnesæde, men det er den bestemt IKKE beregnet til.  Den er udelukkende beregnet til transport af bagage og tasker.  I modsætning til Bromptons system er du ikke låst fast til nogen bestemt type taske. Den kan bruges til langt de fleste tasker og rygsække. Selve bagagebæren kan  man vælge at lade sidde tilbage og låse eller tage det med sammen med tasken. Racket  klikkes let og elegant på KlikFix beslaget.  Der er mulighede for at sætte de i tre forskellige højder. Min erfaring er at sætte den så lavt som overhovedet muligt, så tyngdepunktet er så lavt som muligt. Afhængig af hvilken type taske man bruger kan der være en smule problemer med gear og bremsekabler.  Men de kan evt udskiftes og gøres længere.  Rent køre mæssigt er det en sand fornøjelse. Styregenskaberne forbliver neutrale mens ligeudkørsel bliver en smule mere rolig og stabil, noget som turcyklister vil sætte pris på.  Frem for et par ordinære fortasker er dette system meget mere praktisk da man altid kan tage det med sig når man går fra cyklen.

Kanga-Rack-03

Konklusion
Tern Kanga Rack er et stykke velgennemtænkt cykeltilbehør som engang for alle gør op med de dårlige køregenskaber mange forbinder ved brug af almindelige styrtasker. Med Kanga Rack har du en stabil og velgennemtænkt bagageløsning som burde udbredes til mange flere typer cykler.

Vurdering-4

Link

 

CYKELPORTALEN