CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Abus In-Vizz Test af Abus In-Vizz
Slut med at glemme solbrillerne, den Eurobike Award vindende In-Vizz cykelhjelm har indbygget solvisir som kan klappes op og ned efter behov. Test af Abus In-Vizz

ABUS-In-Vizz-11

Abus vakte på sidste års Eurobike  berettigiet opsigt med deres nye cykelhjelm In-Vizz med indbygget solvisir. Visir på cykelhjelmen kender de fleste fra den professionelle cykelsport, på enkelstarterne, men det er første gang vi ser en cykelhjelm der fra starten kommer udstyret med indbygget solvisir, der kan skydes op og ned efter behov. Eurobike dommerpanelet syntes også om produktet og belønnede In-Vizz med en prestigefyldt Eurobike Gold Award.  Ser vi bort fra selve visir featuren, er hjelmen ret konventionel i sin opbygning. Der er tale om den meget brugte Inmould struktur med en ESP inderskal som beskytter mod slag og stød. Skallen er foran delt i to for at gøre plads til visiret. Selve hjelmen  er udstyret med hele 22 ventilationshuller.  Den er testet efter  CE EN 1078 og TÜV GS godkendt.  Hjelmen får i tre farver og to størrelser.  Den har reflekser i nakken og solvisiret er standard i en grå farve. Der kan købes løse indsatse i andre farver som ekstra tilbehør.   

Abus-In-Vizz-07

Abus In Vizz specifikationer

 • Farve: Sort -Grøn – Hvid
 • Aldersgruppe: Junior og voksen
 • Indvendig omkreds: Str. 54-59 cm  Str. 60-63 cm
 • Vægt: 305 gram (Str. 54-59 cm)
 • CE EN 1078 og TÜV GS
 • 22 ventilationshuller (insektnet i de forreste ventilationshuller)
 • Integreret justerbart visir
 • Refleks i nakken
 • Justerbart ZoomLite nakkebespænding
 • Click hagespænde
 • Vaskbare og udskiftelige puder
 • Pris: kr. 1199,-

 

Abus-In-Vizz-01

Afprøvning
Hjelmen er udstyret med udtagelige puder i kanten og toppen. Denne testet satte pris på at puden som understøtter panden er ud i et stykke. Det gør at den effektivt hindrer sved i at dryppe ned i øjnene.  Desuden har den insektnet i de forreste ventilatiosnåbninger. Disse blev i mit tilfælde hurtig fjernet, da de hæmmer luftgennemstrøningen markant.  Remmene kan justeres ved ørene med et lille vippelås.  Remlukket under hagen er beskyttes af skumpude så den ikke generer huden.  Hjelmen justeres i nakken med Abus Zoom Lite. Det foregår let og smertefrit ved hjælp af et stort drejehjul, som uhindret kan betjenes også når man har hjelmen på . Bærekomfort er naturligvis subjektivt, men i mit tilfælde sad hjelmen upåklageligt på hovedet og jeg mærkede ikke noget videre til den under cykling og det til trods, at det indbyggede visir giver lidt ekstra vægt i forhold til konkurrenterne.  Selve visiret køres op og ned ved at betjene skydeknappen som sidder i den midterste ventilllationsåbning.  Når visiret er oppe (inde i hjelmen)  skal man være opmærksom på at den blokerer for en del af luftgennemstrømingen.

Abus-In-Vizz-04

Man kommer hurtig til at sætte pris på visiret specielt på de cykeldage, hvor hvor vejret skifter mellem sol og overskyet.  Den medfølgende standard grå farve dæmper sollyset fint og giver en behagelig kontrast. Glemmer du som mig altid at få solbriller med er In-Vizz det oplagte valg. Selve visiret har en buet form som minder om de fleste cykelbriller og giver tilstrækkelig afskærmning mod vind og lys. Det er også rart f.eks på bjergopkørsler i udlandet at kunne åbne visiret. En smart detajle er at brillebrugere kan benytte deres almindelige briller bag visiret, så længe de ikke er alt for brede, da de ellers vi støde på, men langt de fleste almindelige briller giver ingen problemer.  Selve visiret er let at tage af og gøre rent eller udskifte til en anden farve. Se flere billeder af hjelmen her.

Abus-In-Vizz-06

Det eneste jeg har at udsætte på hjelmen,  er ventilationen som på de varme dage er noget mangelfuld, det er dog kun noget jeg har bemærket på de helt varme dag med temperaturer over 25 grader så til en gennemsnitlig dansk sommer er den helt rigeligt.     

 

Abus-In-Vizz-05

Konklusion
In-Vizz fra Abus har på fornem vis integreret visiret fra de professionelle cykelrytteres enkeltstartshjekm til en helt almindelig cykelhjelm. Er du brillebruher eller har det lidt svært med almindelige cykelbriller, så giver denne hjelm en fleksibilitet som man ikke finder andre steder.    

 

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN