CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ABUS er en forkortelse for August Bremicker und Söhne og er en tysk familievirksomhed med mere end 80 års erfaring.  ABUS blev grundlagt i...

ABUS er en forkortelse for August Bremicker und Söhne og er en tysk familievirksomhed med mere end 80 års erfaring.  ABUS blev grundlagt i 1924 med produktion og salg af hængelåse ud fra devicen: “Sikkerhed er afhængig af kvalitet!”

I dag har ABUS produktionsfaciliteter flere steder i Tyskland samt i Kina.  Kerneproduktet er stadigvæk hængelåse men et kraftigt vækstområde indenfor cykel, scootere, motorcykler og  både.

ABUS er af de fleste danskere først og fremmest kendt for deres cykellåse, men deres øvrige cykelprodukter dækker også hjelme, tasker og lygter. ABUS er forholdsvis ny på markedet for cykelhjelme, men de har hurtigt skabt sig et navn som producent af gode kvalitetsgodkendte hjelme i et fornuftigt prisleje.

S Force Road er som navnet antyder en hjelmuden skygge primært tænkt til brug på landevej.  Den har 24 ventilationshuller vejer 265 gram og fås i 5 forskellige farver.
Der er to størelser M som dækker en hovedstørrelse fra 54-58 cm og L som dækker fra 58 -62 cm.

Afprøvning
S-Force Road har som det er standard nu om dage en in mould hjelm i støbt EPS-skum. med en hård skal som dækker den primære del af hjelmen bortset fra ventilationshullerne på bagsiden. På bagsiden sidder et dobbelt skraldekliksystem som gør det let at finjustere hjelmen så den bliver hvor den skal. Hjelmen er foret indvendigt polster som er udtageligt for valsk og tørring. Selvom det ikke er videre tykt giver det tilstrækkelig komfort.  Der er 24 udluftninger til at holde dig kølig samt luft kanaler inden i skallen til at flytte varmen væk fra dit hoved. Spændet under hagen har en beskyttende pad for at den ikke skal genere.  En fin detajle er reflekserne på bagsiden. ABUS er godkendt og testet efter den europæiske EN1078 standard.

Subjektivt ser hjelmen lidt kedelig og anonym ud, men den overrasker positivt når først man får den på hovedet. Den sidder godt og er let af indstille. Ventilationen er over standard, så man føler aldrig at man sidder i en sauna selv på de helt varme dage. Eneste ulempe ved de store åbne ventilationshuller er at de ofte fanger insekter. Det kunne være undgået med et lille net foran.

Konklusion
Abus S Force er en neutral designet hjelm med god bærekomfort og super ventilation, som passer til de fleste former for cykling.  Et rigtigt no nonsense produkt som gør det den skal beskytter hovedet og sidder godt. Et godt allroundprodukt til en atraktiv pris.

Vejl. udsalgspris kr. 699,-

Link

CYKELPORTALEN