CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

3T Cycling har i mange år været anerkendt for deres styr, saddel og frempinde. Forrige år meldte 3T sig på banen med en ny serie...

3T Cycling har i mange år været anerkendt for deres styr, saddel og frempinde. Forrige år meldte 3T sig på banen med en ny serie af landevejshjulsæt og ambitionerne har fra starten været høje, nemlig at blande sig i selskabet af  eksklusive mærker som f.eks. Mavic og  Zipp.  Selv deres Accelero Pro 40 det første allround hjulsæt med arerodynamiske fordele.  Hvor de fleste konkurrenter i denne klasse nøjes med 30 mm høje fælge går 3T hele vejen og tilbyder hele  37 mm højde og  23 mm i bredden. Design og udformning er den samme som på deres top kulfiber hjulsæt MERCURIO for minimal luftmodstand og maksimal stivhed .  Hjulene har 18 eger i forhjulet og 24 i baghulet.  I modsætning til tophjulsættene hvor kasetten er universel for både brug af SRAM, Shimano og Campagnolo, har Accelero 40 Pro en mere konvensionel kasette til enten SRAM/Shimano eller Campagnolo.  Producenten giver et ekstra års garanti på disse hjul hvis man som køber registrerer dem.

Tekniske Data
Materiale: AL-alloy
Størrelse: 28”, 700 C
Fælghøjde: 40 mm
Type: Dæk/slange
Eger: Pillar PSR Series
Fælg: 6000 Series AL-alloy, børstet finish
Nav: 3T med stål aksel
Versioner: Campagnolo, Shimano/SRAM
Vægt: 1890 gram
Pris. kr 3999,-

Afprøvning
Finish og forarbejning er nydelig på nav og fælge.  Hjulene ankommer i en kasse klar til brug. Der følger en udførlig manual med som bl.a forklarer at man skal være opmærksom på slid af fælgen. Heldigvis har 3T gjort det lettere ved at indføje en lille udfræsning i fælgen. Når den er forsvundet er det tid at skifte fælgen.  Det første man bemærker ved dette hjulsæt er den meget store vertikale stivhed. Subjektivt er det nogle af de stiveste hjul med alufælge jeg endnu har prøvet. Det betyder også at de for nogle vil være en tand for ukomfortable specielt hvis du er ejer af en ældre aluminiumsramme. Omvendt kan de redde en halvblød kulfiberramme.
Fælgprofilen er som tidens trend dråbeformet og ret bred hvilket giver den næsten samme aerodynamiske fordel i side og modvind som dens storesøster Mercurio. I kraftig sidevind som står direkte ind på hjulet i en 90 graders vinden kan man godt mærke den høje profil, men i praksis er temmelig sjældent at man oplever dette.  Trods en ret høj vægt omsættes pedal antrit prompte til fart og de fine navn gør at farten bebeholdes. Friløbsnavet  støjer dog en del, men det bliver bedre efterhånden som hjulet slides til. 

Konklusion
Accelero 40 Pro er et godt bud på et højprofil aluhjul med næsten de samme kvaliteter som de langt dyrere højprofil kulfiber hjul. Hjulet er velegenet til allround brug og har ingen vægtbegrænsning mht til ryttervægt. Er oplagt som trænings og vinterhjul for den rytter som ikke vil gå på kompromis med aerodynamikken.

Link

 

CYKELPORTALEN