CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Terrængående elektrisk ladcykel fra Tern Terrængående elektrisk ladcykel fra Tern
Tohjulet elektrificeret fremkommelighed både til alvor og leg Terrængående elektrisk ladcykel fra Tern

Copyright: Tern Bicycles

 

Det måtte jo komme, en elektrisk drevet lad/transportcykel til eventyr eller arbejde Off the Beaten Track. Nu skal skovstier og spor også elektrificeres og byggeplads trucken udskiftes med to hjul, hvis det står til Tern Bicycles. Tern skal have stor cadeau, for at overføre markedsføringssproget  som vi kender det fra automobilbranchen, så måske det over tid vil lykkedes at få flere ud af bilerne. Lidt paradoksalt bliver det så for alle fredselskende naturrister snart at finde en fredelig plet til refleksion :o)

Vi har ladet AI gøre arbejdet fra udenlandsk til jysk fra den fremsendte pressemeddelse :0

Copyright: Tern Bicycles

 

21 februar 2024 kl 10.00
Mobilitetsspecialisten Tern præsenterede i dag Orox, en adventure-ladcykel, der er designet til nemt at navigere i ethvert terræn og under alle vejrforhold, samtidig med at den er optimeret til at transportere en passager, en firbenet ven og alt dit adventure-udstyr. Med mulighed for to batterier og en effektiv Bosch-motor har Orox en rækkevidde på mere end 300 km, vel og mærke ved brug af to 800 Wh batteripakker, hvilket åbner døren for længere episke ture til sjældent besøgte steder.

Tern gør transportcyklen terrængående for alle

“For seks år siden introducerede vi GSD med den overbevisning, at en kompakt og letkørende cykel, der kunne transportere passagerer og last, ville få folk ud af deres biler og op på cyklerne,” siger Josh Hon, Tern Team Captain. “Vi havde ret, og vi elsker at se alle de fantastiske ting, folk gør med GSD’en i overfyldte byer. Men vi indså også, at der er masser af steder, folk gerne vil hen, som ikke er asfalterede. Og de vil gerne have deres udstyr med. Til de ture har vi lavet Orox.”

Copyright: Tern Bicycles


Mere fremkommelighed

Traditionelle ladcykler har deres begrænsninger på uasfalterede veje, mens offroad-cykler har svært ved at bære en stor last. Orox gør ladcyklen anvendelig i alle typer terræn. Med dæk med stor volumen og en kraftig Bosch-motor giver Orox fremragende trækkraft og komfort på de mest udfordrende overflader. Uanset om det er dårligt vedligeholdte gader i byen i løbet af ugen eller en weekend med overnatning ved en afsidesliggende sø, kan Orox klare det hele. Ved at kombinere robustheden fra en mountainbike, alsidigheden fra en trekkingcykel og anvendeligheden fra en ladcykel giver Orox rytterne frihed til at skabe deres egne unikke oplevelser.

Når som helst
Orox lader ikke dårlige forhold komme i vejen for et godt eventyr. Ekstra brede dæk fungerer under de fleste forhold, men hvis ekstreme forhold kræver specialdæk, er Orox’ stel og forgaffel designet til at lade rytteren skifte til et valgfrit 26 x 5″, 27,5 x 4″ eller 29 x 3″ hjul/dæk. Kraftige skærme holder rytter og cykel rene, når det bliver sjusket, mens Frame Pack isolerer batteriet for optimal ydeevne, når temperaturen falder. Kør i sne om vinteren, mudder om foråret, sand om sommeren eller offroad-terræn, når du camperer om efteråret. Orox er altid klar til at rulle.

Copyright: Tern Bicycles


Hvad som helst

Orox er en kraftig vogn med en maksimal totalvægt på 210 kg på vejen og uovertrufne 180 kg uden for vejen. Bykørere kan problemfrit skifte fra en ubesværet morgentur i skole til en sjov date-tur langs en yndlingsflodsti. Eventyrere kan forlænge udflugter i baglandet ved at medbringe flere forsyninger eller forkæle sig selv ved at pakke ekstra bekvemmeligheder som en yndlingsstøbejernspande, en ekstra grejboks eller endda en køleboks fuld af iskolde drikkevarer. Et komplet udvalg af Tern-tilbehør giver ryttere mulighed for at udstyre deres Orox-rig, så den passer til deres unikke eventyrbehov.

Alt inklusive
Tern-teamet har gjort sig særlig umage med at designe Orox, så den passer til en bred vifte af ryttere. Særlige justeringer af rammegeometri og komponentvalg gør, at rammen i størrelse Large passer til ryttere op til 195 cm i højden og 130 kg i vægt. På den mindre side af spektret passer Orox-rammen i størrelse Medium til ryttere, der er 155 cm høje, takket være et mid-step rammedesign.

Copyright: Tern Bicycles


Arbejdshesten

Orox er et ideelt køretøj til organisationer og virksomheder, der har brug for at flytte folk og udstyr til svært tilgængelige steder. Uanset om det er motorsave og skovle til spor vedligeholdelsesarbejdere, medicinsk udstyr til ambulancereddere ved koncertsteder og sportsbegivenheder eller sikkerhedsudstyr til førstehjælpere, er Orox bygget til at få arbejdet gjort. Virksomheder, der er interesserede i Orox, kan undersøge brugsscenarier og kontakte Tern på http://www.bikesforbusiness.com

Sikkerhed
Betydningen af sikkerhed kan ikke overvurderes for et køretøj, der er designet til hård udendørs brug i fjerntliggende områder. For at sikre, at alle bærende komponenter lever op til sikkerhedsstandarderne for offroad-cykler med en høj ryttervægt plus last, udelukkede vi simpelthen mange konventionelle cykelkomponenter. For eksempel er der ingen affjedringsgaffel, der er klassificeret til 180 kg MGVW til offroad-brug. Den næste udfordring er at gennemføre de mange testrunder med last, der ikke ses på typiske mountainbike-/downhill-cykler. EFBE Pr¸ftechnik i Tyskland udførte de strukturelle test på Orox ved hjælp af deres strenge Tri-Test-standard. Valget af Bosch til motoren og det elektriske system sikrer UL-overensstemmelse og det højeste niveau af sikkerhed og pålidelighed – vigtigt, når du er mange kilometer inde i backcountry.

Copyright: Tern Bicycles


Specifikationer

Orox-modeller
R14 – Rohloff Speedhub med 14 gear og Gates remtræk
S12 – Shimano Deore XT 1 x 12 spd

Yderligere tekniske detaljer fra Orox inkluderer:

– Bosch Performance Line CX-motor giver et jævnt, lydløst og kraftfuldt boost op ad de hårdeste stigninger
– Bosch DualBattery-klar med plads til op til to hurtigt udskiftelige 800 Wh-batterier for en rækkevidde på op til 300+ km. Brug for endnu       mere rækkevidde? Tag et ekstra batteri (eller to) med, og skift efter behov.
– Bosch ConnectModule til avancerede funktioner som eBike Alarm og eBike Tracking
– Kromolytstiv forgaffel med 14 braze-ons til yderligere tilpasning af lasten
– Atlas X Cargo-hjul med kraftige dobbeltvægsfælge, Boost-aksler og tykke eger til ekstra tung last
– Kraftig Atlas Kickstand XL gør det lettere og mere sikkert at læsse gods eller små passagerer på.
– Tilpassede 27,5″ x 4″ / 29″ x 2,6″ Schwalbe Johnny Watts terrændæk eller 27,5″ x 4″ pigkompatible Vee Snowball-dæk
– Kraftfulde og responsive Magura 4-stemplede 203 mm hydrauliske skivebremser
– Maks. totalvægt på 210 kg (462 lb) på vej og 180 kg (397 lb) i terræn

Priser og tilgængelighed
Orox’ priser starter ved Euro 6.799.-  og specifikationerne kan variere en smule alt efter region. Cyklerne begynder at ankomme til cykelbutikker i Europa og Nordamerika i april måned, og andre markeder følger senere på året.

Link

CYKELPORTALEN