CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tern Ultra Compact BYB Tern Ultra Compact BYB
Den nye TERN Ultra Compact BYB har været fire år undervejs og indeholder adskellige patenter. Tern Ultra Compact BYB

Foldecykel specialisten Tern Bicycles lancerer en ny måde at folde deres cykel på. Den nye ultra kompakte BYB (Bring Your Bike) er 30 % mindre end en typisk foldecykel med 20″ hjul og er Tern hidtil mindste. Ved hjælp af et nyt og patenteret foldesystem, har den markedets mindste foldemål for en foldecykel med 20″ hjul, men stadig  Tern’s kendte og stabile køreegenskaber.

I følge Terns Team leder Josh Hon er den resultatet af mere end fire års udviklingsarbejde.  “Vi måtte udvikle en helt ny teknologi og stramme vores tolerancer , som for denne cykler er skrappere end hvad man finder i bilindustrien Vi anser BYB  for et paradigme skift indenfor foldecykel teknologi, noget som kun sker hvert tiende år.”

Ud over de meget kompakte foldemål har den nye BYB en række andre vigtige features.

Klar til at rulle
De fleste foldecykler på markedet skal bæres når de er sammenfoldet, Med BYB integrerede bagagebærer hjul står cyklen op og kan trilles rundt fuldstændig som en trolley kuffert, ind og ud af tog og elevatorer,  mens du holder en kop kaffe i den anden hånd.

Klar til afgang
Den nye BYB giver helt nye muligheder for at kunne tage den med på flyveturen.  Sammenfoldet passer den i sin egen special designede kuffert AirPorter Slim. Omkring et minut og du er klar til at smide den på flyveren, helt uden brug af værktøj.

Gode køreegenskaber
Med sin 20″ hjul har BYB en klar fordel  fremfor foldecykler med mindre hjul.  Større hjul ruller bedre og gør geometrien mere langstrakt så den er rarere at cykle på. Hertil skal lægges Tern  DoubleDeck ramme design, der bibeholder  stivheden i rammen.

Det rigtige tilbehør
En cykel til brug i dagligdagen skal kunne transportere flere forskellige ting, lige fra skiftetøj, til computer og indkøbsvarer. Ud over Tern’s eget tilbehør passer den række andre brands tasker også på den.  Ortlieb® og  KLICKfix®

“Vi har brugt rigtig lang tid på at vende hjul størrelse problematikken” fortæller Josh Hon ” Nogle agumenterede for små hjul da det ville give en mere kompakt størrelse, sammenfoldet. Men med mindre hjul skal der indgås kompromisser mht. til køregeneskaber. I sidste ende vandt større hjul, da vores primære filosofi, er at vore cykler først og fremmest skal køre ordentligt over længere distancer.”

“Nogle syntes måske det er lidt overraskende at vi lancerer en ikke elektrisk cykel, i tider hvor trenden går mod elcyklen” forsætter Hon. ” Men vi ser  micro-mobility som et sammensurium af forskellige transporttyper og muligheder. En elcykel betyder at bilen helt kan undværes og at der kan cykles hele distancen uden brug af offentlig transport. Omvendt er offentlig transport stadig den bedste og hurtigste løsning for mange, der behøver en lille fiks cykel det sidste stykke til kontoret og hjemmet. Her er en let og kompakt foldecykel mere ideeel end en tung elcykel. Derfor har vi udviklet BYB”

Den nye BYB udbydes i to modeller. BYB P8 koster €1.195,- og BYB S11 €2.295,-. De første produktionsmodeller er allerede klar og forventes på markedet i løbet af juli måned. Intereserede forbrugere kan kontakte deres forhandler for opdatering omkring det præcise leveringstidspunkt.

Patenteret teknologi
Den nye BYB indeholder hele 10 forskellige Tern patenter.

TriFold Technology
BYB benytter en patenteret foldemetoder hvor rammen foldes to steder. Placeringen af de to foldebeslag er meget kompleks og patentet indeholder en matematisk ligning til bestemmelse af punkterne og alternative positioner til kommende nye modeller.

DoubleDeck Frame
BYB har fået en ny dobbeltdækker ramme som benytter trapez rør hentet fra GSD, der giver en lettere og stivere ramme.

TFL Joint
Hvert beslag er også patenteret og er  state of the art indenfor foldecykel teknologi. Beslagene roterer omkring omdrejningspunkter i rustfrit stål monteret på lejer fra Ignus. Låsebeslagene lukker automatisk med stærke aluminiumsstifter.  TFL snitfladerne er komplekse 3D formede for en stærk og pålidelig sammenføjning.

Anker Bolt
Isteder for magneter holdes rammen sammen af en kraftig patenteret Anker Bolt. Det betyder at rammen altid holdes sikkert låst fast når den er sammenfoldet.

Physis RF
De fleste foldecykler har et styr/frempind som giver sig og føles som våd spagetti. Den 3D udformede Physis frempind er kendt for sin stivhed og styrke fra Terns andre foldecykel modeller. I kombination med den stive ramme garanterer det for en flexfri køreoplevelse.

Metro Transit Rack
Metro Transit Rack er designet til at cyklen skal stå lodret når den er sammenfoldet. De små rullehjul gør det let at trille cyklen rundt. Samtidig kan der monteres små tasker på den som f.eks  Ortlieb® Sport Roller.

EKSTRA UDSTYR

AirPorter Slim
Den ultra kompakte transportkuffert er bygget omkring  Hinomoto® spinner hjul og passer perfekt til BYB uden at den skal skilles ad.
Dimensions: 525 x 325 x 860 mm (20.7 x 12.8 x 33.9 in) Pris €325

PopCover
Et let dækken lige til at trække over BYB og som lader hjulene være fri, så den stadig kan trille. Pris €45

Luggage Truss CMT
BYB har samme front beslag som  Tern GSD. Det betyder at den kan benyttes med en række forskellige kurve og tasker som benytter  KLICKFix® system. Pris. €55

Go-To Bag
En rummelig messenger taske til Luggage Truss CMT udstyret med en mængde funktioner bl.a  Fidlock® magnet lukket.
Tern MSRP: $140/€150

Pack Rack
Det smarte er at denne bagagebærer sidder fast på selve rammen og hverken er påvirket af styret eller det kompakte foldemål når cyklen er sammenfoldet. Pris €65

Tern Bicycles distribueres i Danmark gennem Hartje Danmark med eget salgskontor

Link

CYKELPORTALEN