CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEKNIK: Magnesium som rammemateriale TEKNIK: Magnesium som rammemateriale
År tilbage vrimlede det med cykelrammer i Magnesium på Eurobike.  Store mærker som Merida og Pinarello satsede stort.  I år spottede vi kun en... TEKNIK: Magnesium som rammemateriale

År tilbage vrimlede det med cykelrammer i Magnesium på Eurobike.  Store mærker som Merida og Pinarello satsede stort.  I år spottede vi kun en cykel fra Segal Bikes.
Synd og skam da Magnesium som materiale har nogle meget fine egenskaber, men det krævers stor viden og forsigtighed at omgås materielet ved forarbejdning. Det er meget brandfarligt og i støvform nærmest eksplosivt. Dertil kommer at man ikke kan slukke antændt magnesium med vand.
Dette måtte både Avid og Merida sande,  da deres stort anlagte magnesium produktioner gik op i røg og flammer.  Dette har sikkert en medvirkende årsag til at materialet indtil videre fører lidt af en skyggetilværelse i forhold til stål, kulfiber og aluminium.

Magnesium som materiale til cykelrammer og cykelkomponenter har en høj indre dæmpning, det absorberer energi og giver derved god komfort.  Det meget brugte stivheds/vægt index STW er kanon høj.  Samtidig kan der bygges rammer som vægtmæssigt kan konkurrere med de to andre materialer aluminium og kulfiber.

Vil du vide mere om magnesium kan du læse vores baggrundsartikel om magnesium som er forfattet af en kapacitet på området, materiale ingeniør Lis Jacobsen.

Link

CYKELPORTALEN