CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Team Rynkeby udvider down under Team Rynkeby udvider down under
Det, der startede til en julefrokost for 12 år siden, er for alvor ved at blive en international velgørenhedssucces. Team Rynkeby udvider til Australien... Team Rynkeby udvider down under
Team-Rynkeby
Velgørenhedscykelholdet Team Rynkeby, som i år kører sin 12. tur til Paris for at samle penge ind til børn med kræft, får for første gang ryttere med uden for Europa.
Det sker næste sommer, når 35 australske motionscykelryttere fra det nyoprettede Team Rynkeby Canberra flyver til Danmark for at sætte sig i sadlen og cykle de godt 1.200 km fra Danmark til Paris sammen med de øvrige Team Rynkeby-hold.
Samtidig med den australske udvidelse udvider Team Rynkeby også til Norge og Færøerne. Dermed kommer Team Rynkeby, som blev skabt af 11 cykelryttere efter en julefrokost hos Rynkeby Foods A/S i 2001, til at tælle omkring 1.250 ryttere fordelt på 28 hold fra seks forskellige lande i 2014.

Ikke bevidst strategi
Helt i tråd med projektets lidt tilfældige start sker udvidelsen heller ikke som led i en bevidst international strategi. Det fortæller Carl Erik Dalbøge, team manager for Team Rynkeby.
“Team Rynkeby er en levende organisme bestående af mere end 1.000 frivillige, som hver især er med til at skabe projektet. Vi drives fremad af de frivilliges engagement, og det kan nogle gange være lidt svært at forudsige, hvor vi bevæger os hen.  Når vi udvider til Australien, Færøerne og Norge, så skyldes det mest af alt det engagement, som vi har mødt hos initiativtagerne i de pågældende lande, og som vi er så afhængige af, når projektet skal drives videre lokalt” , siger Carl Erik Dalbøge.

Kan blive endnu større
Og selvom det kan være svært at spå om fremtiden, så vurderer team manageren, at Team Rynkeby sagtens kan blive større de kommende år.

“Vi får hele tiden interessante henvendelser fra både ind- og udland. Derfor begynder vi også mere og mere at betragte Team Rynkeby som en ’bevægelse’ i stedet for blot et ’velgørenhedsprojekt’. Det er svært at sige, hvordan sådan en bevægelse udvikler sig fremadrettet” siger Carl Erik Dalbøge.
Team Rynkeby indsamlede 16,037 kr. til børn med kræft i Danmark og Sverige i 2012.  Cykelholdet, som i 2013 består af 985 cykelryttere og 210 hjælpere fordelt på 21 hold fra henholdsvis Danmark, Sverige og Finland, kører til Paris fra den 13.-19 juli 2013.

Læs vores test af deres teamcykel her

CYKELPORTALEN