CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Taipei Cycle Show 2015 Taipei Cycle Show 2015
Officiel præsentation af D&I Awards og nyheder fra Gates Carbon, Fallbrook, Birzman og Lezyne Taipei Cycle Show 2015

TaipeiCycleShow2015-02

Selvom Taipei Cycle Show mere eller mindre er blevet erstattet af Taichung Bike Week i oktober måned som den førende OEM udstilling, så er udstillingen stadig den mest betydende for distributører og underleverandører når der skal købet nye cykelkomponenter for næste sæson. Dette afspejles også i at udstilllingen igen i år er fuldt booket med en stor venteliste.

Mere end 1100 firmaer fordelt på 3000 stande fylder i 2015 udgaven af Taipei Cycle Show Nangang udstillingshallerne til bristepunktet.

“Selvom vi har prøvet at klemme så mange udstillere ind som muligt, har vi alligevel måtte sige fra til mere end 100 firmaer”  udtaler Andrea Wu, der er talskvinde for Taiwan External Trade Development Council (TAITRA), som organiserer udstillingen. De mange udstillere på venteliste må væbne sig med tålmodighed indtil 2017, hvor udvidelsen af udstillingsarealet forventes færdig.

Hele 25 % af udstillerne er fra ikke asiatiske lande. og ialt 36 nationer er repræsenteret. Som tilføjelse til de eksisterende Europæiske pavilioner, er der i år en ny Japans pavillion organiseret af Japan Bicycle Promotion Institute der tæller 11 udstillere.

TaipeiCycleShow2015-03

Udstillingens større globale profil blev tydeligt afspejlet ved den officielle præsentation af Design & Innovation (D&I) Awards onsdag dagen før udstillingen åbnede. Her sås en stigning på 37 % i internationale producenter. De 57 præmierede produkter kommer fra 10 lande. I forhold til sidste år var der indsendt 209 produkter hvilket er en stogning på 10 %.
Præsidenten TAITRA Peter H.J. Huang  påpegede i sin tale de vigtigste trends.

  • Intergration af cykler og elektronik
  • Brud af bæredygtige materieler som Bambus og Træ
  • Funktionelt design for dagligdagscyklisten fremfor racercyklismen
  • Bambooee vandt den nye Young Enterprise Award for deres byg selv bambuscykel
  • Tern og Thule tog hver hele tre priser mens WTB løb med to priser

TAITRA har i år lanceret en ny B2B Pavilion som skal styrke elcykelområdet. Der vil blive afholdt forskellige seminarer i løbet af udstillingsdagene. Meeting Room 499.

Vores udsendte spottede på første dagen disse nye spændende produkter.

n330

NuVinci N330
Det på mange måder meget overbevisende trinløse indvendige gearnavn Fallbrook Nuvinci N360 kommer nu i en neddroslet og billigere udgave kaldet N330.  I forhold til topmoddeln her et et lidt mindre gearområde på 330% og er godkendt til el motorer op til 250 watt.

Det nye nav bliver udbudt til producenterne i løbet af i år, så vi kan forvente at se det på de nye cykler i 2016. Det det nye nav er udviklet en ny drejeskifter kaldet C3. Den er mekaniske identisk med skifteren til topmodellen N360 bortset fra det optiske display.
Vil man udbygge systemet til automatisk gearskifte foregår det med Harmony Hub Interface HHI3TM og H3TM Controller. Med systemet får brugeren automatisk gearskifte med tre valgbare pedalfrekvenser.

Ifølge Fallbrooks europæiske kontakt Roland Brinke er N330 udviklet på baggrund af en stigende efterspørgsel fra vores eksisterende kunder efter et mere prisgunstigt system.

 

 

birzman boot

Birzman
Værktøjsspecialisten Birzman viste en prototype på et lille lommeværktøj med indbygget momentstop. En nyttig feature til hurtig reparationen ude på landevejen uden at overspænde. Hvornår den kommer i handlen melder historien ikke noget om for nuværende.

Gates-CDN

Gates CDN
Ligesom Fallbrook kommer det kendte bæltedrev fra Gates Carbon nu også i en mere prisrimelig udgave kaldet Gates CDN. Godt og vel den halve pris i forhold til topmodellen CDX.  Ellers identisk men optimeret for lavere trækstyrke. Ifølge Gates Carbon Drives direktør Todd Sellden er den nye rem tænt til cyklister som cykler rundt almindelige bukser og sko fremfor spandex og landevejsracer. CDN remmen har 9 kulfiber corer i en polymer som er patenteret til brug på en ny 11 mm krans. Kranksættet er lavet i kulfiberforstærket glasfiber mens bagkransen er i stål. Lidt overraskende produceres det nye bæltesystem i Skotland hvor det forøvrigt er blevet udviklet og testet gennem de seneste 5 år.  Forhåndsinteressen har været stor så forhåbentlig vil det nye produkt give det fortjente gennembrud for bæltedrev til dagligdagscykler, så vi en gang for alle kan slippe for de møjbeskidte kæder og kranse. Topmodellen forbliver stadig i programmet. og er tænkt til MTB, cykelcross og langdistance cykeltouring.

Leyzne

Lezyne GPS
Et par meget spændende nyheder står Lezyne for med deres nye serie af prisbillige og meget kompakte GPS ér.  Ikke en masse kortfunktioner men planlægning via smartphonen og en app som herefter uploades til enheden. Umiddelbart virker de  tre modeller meget simple og lovende i deres virkemåde.

Flere nyheder imorgen

CYKELPORTALEN