CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Taipei Cycle Show 2014 Taipei Cycle Show 2014
Trods en mindre afmatning på hjemmemarkedet, kan 2014 udgaven af Taipei Cycle Show stadig melde fuldt hus. Dette skyldes at flere udenlandske brands... Taipei Cycle Show 2014

Trods en mindre afmatning på hjemmemarkedet, kan 2014 udgaven af Taipei Cycle Show stadig melde fuldt hus.  Dette skyldes at flere udenlandske brands i år udstiller. Mere end 36 lande og 1100 udstillere er repræsenteret.  Vi bringer her lidt smagsprøver på nogle af de væsentligste nyheder.  Flere detajler følger på de enkelte produkter senere.

c60

Colnago C60
Fjernøsten er et stort marked for dyre italienske High End racercykler. Derfor er de store italienske brands hurtigt ude.  Colnago viste deres nye C60 topramme med muffer i kulfiber. Vi vender tilbage med en artikel om historien og produktionen af C60.

Swift carbon

SwiftCarbon SCULP
er deres nye topramme på kun 700 gram. Den komplette cykel imponerede med kun 4490 gram. SwiftCarbon bliver udviklet og designet  i Tskland, men som så meget andet produceret på Taiwan.

upon

üPON Bike Tent
Dette smarte telt helt uden teltstænger fik fortjent en D&I Award.  Sammenfoldet fylder det utrolig lidt og vejer kun 1,25 kg. Istedet for teltstænger benytter man sin cykel i den ene ende og oppustlige “teltstænger” i den anden.  Læs mere om teltet her  

Soma Fab's stainless steel Triple Cross disc brake cyclocross bike. © Cyclocross Magazine

KVA tubing
Det amerikanske firma KVA tubing viste stålrør og stel i rustfrit stål. Finish og forarbejdning var i særklasse.

Magura eLECT rear

Magura eLECT rear
Sidste år lancerede Magura et smart modul eLECT til deres fjederforgafler som styrer den elektronisk. Nu har de lavet et tilsvarende system til bagaffjedringen. Det forventes på markedet hen på slutningen af året.
news_140213_centralmotor

Green Trans
De elektriske centermotorer stormer frem.  Bosch og Tranz X har fået konkurrence af Shimano med deres STEPS og et helt nyt system fra Green Trans som vejer under 4 kg. Det bygger på et 48 volts system med meget højt moment. Samtidig er priserne faldende. Vores bud er at centermotoren over tid helt udkonkurrerer de gængse navmotorer.

paragon

RockShox Paragon
Specielt på det tyske marked ser man mange trekking og dagligdagscykler med fjederforgafler. Dette segment vil Rock Shox gerne have del af . Derfor lancerer de Paragon som er en helt ny forgaffel designet til 700 c hjulstørrelser og med beslag både for skive- og V-bremser. Den kan justerse til 55 eller 65 mm vandring og har skjult ledningsføring til dynamonav.

Link

CYKELPORTALEN