CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Her på trediedagen af Asiens største cykelmesse dagen før portene åbnes op for publikum, har vores udsendte spottet disse spændende nyheder. Guldprisen i designkonkurrancen...

Her på trediedagen af Asiens største cykelmesse dagen før portene åbnes op for publikum, har vores udsendte spottet disse spændende nyheder.

Guldprisen i designkonkurrancen blev givet til Velocity fra Taiwan . Designeren Larry Chen har integreret  batteri, motor og kontrol system ind i den futuristiske e-bike fra Velocity. Læg mærke til den indbyggede affjedring i forgaflen.

 

Vi har vist det siden efteråret, at TRP var på vej med nogle spændende nyheder, og nu er de så officielt præsenteret, de nye TRP Hywire Hydraulic Road Brake Levers.  TRP kombinerer hydrauliske bremsegreb med Shimanos Di2 teknologi, så det nu bliver muligt at monteres hydrauliske skivebremser på racercyklen i kombination med Shimanos elektroniske gearskift.  Prisen forventes at blive omkring kr. 3000,- for et sæt.   At flere producenter nu for alvor begynder at røre på sig mht til skivebremser betyder at der bliver lagt øget pres på UCI for at godkende landevejscykler med skivebremser.

I forhold til de europæiske cykeludstillinger er der mange sjove og skæve cykelindslag på Taipei Cycle Show, f.eks denne foldecykel hvor rammen er kurvet så der er plads til en taske.

Merida viste en nye landevejsserie minded på den komfortorienterede cyklist. Ved at indbygge et Flex stay i bagstagene, lidt ala det vi kender fra Cannondale Synaps, kan bagrammen flekse under belastning.

 

Også Formula viste landevejsgreb til skivebremser.  De kunne endnu ikke vise supplerende skivebremser, men bekræfter at de arbejder på dem.  I modsætning til TRP er Formulas greb ikke Di2 kompatibel.

Apopros UCI krav, så vil denne iøvrigt meget flot designede TT cykel næppe kunne honorere kravene.

FFWD som forøvrigt nu er repræsenteret i Danmark viste deres helt nye Ghost hjulsæt som har metaleger beklædt med kulfiber. Vægen skulle angiveligt være under de magiske 1000 gram.

 

CYKELPORTALEN